The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Luiza Raluca Blaj Apostol // Trăiri

Article / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Luiza Raluca Blaj Apostol // Trăiri
  • Luiza Raluca Blaj Apostol // Trăiri
  • Luiza Raluca Blaj Apostol // Trăiri
  • Luiza Raluca Blaj Apostol // Trăiri
  • Luiza Raluca Blaj Apostol // Trăiri
1/5
Sensibilă și iubitoare a tot ce ține de frumos a pus bazele inițierii în lumea artei la Colegiul Național de Artă „George Apostu”, Bacău continuând la Universitatea de Arte,, George Enescu” Iași și finalizând masterul la Universitatea Națională de Arte din București la specializarea Arte textile ambientale. În 2016 devine membră stagiară în Uniunea artiștilor plastici din România. S-a remarcat prin activitatea sa artistică atât la expoziții cât și la concursuri naționale și international, obtinând și o bursă de studiu la Academia di Bella Arti din Veneția, Italia prin programul Erasmus. Iubind ceea ce face, se daruiește trup și suflet operelor sale căutând înțelesul în neînțeles.

TRĂIRI


„Trăiri” este o lucrare ce se încadrează în arta ambientală fiind formată din mai multe module a câte 3 sau 5 suprapuneri de material textil de dimensiuni 45-66,5 cm. Lucrarea fiind creată din 40 de module cu dimensiunea fiecare de 45-65,5 cm, ea se poate adapta după fiecare spațiul expozițional întrucât este ușor de montat și transportat având realizată și o cutie de lemn special pentru ea. Ceea ce se dorește a se evidenția în creația artistică, ce se adreseză tuturor simțurilor și în care relația timp și spațiu capătă noi valențe, este faptul că noi de multe ori ne gândim la arta contemporană ca la o simplă artă, fără a ne opri și a medita puțin asupra lucrării. Trăim într-o perioadă în care spațiul de expunere, ambientul devine parte integrantă a noii instalații textile. Compoziția ambientală textilă urmărește obținerea unor efecte psihologice complexe, obţinute datorită impactului vizual cu obiectul (ansamblul de obiecte) expus, dar şi prin interacţionarea publicului cu acest cadru inedit. Arta textilă contemporană intervine tot mai des în amenajările ambientale de interior şi de exterior şi se referă nu doar la modelarea unui spaţiu existent, ci şi la crearea unor spaţii posibile cu caracter permanent sau temporar. Aceste spații implică adesea spectatorul să devină element activ integrat structurii lor.