The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Marele Picnic ShortsUp @Grădina Botanică București

News / 28 Iul 2016 / Miruna Boțîrcă
  • Marele Picnic ShortsUp @Grădina Botanică București
  • Marele Picnic ShortsUp @Grădina Botanică București
  • Marele Picnic ShortsUp @Grădina Botanică București
1/3
Pe 29 și 30 iulie începe Marele Picnic ShortsUp, un festival care reinterpretează prin film și muzică cel mai frumos colț verde din capitală. A treia ediție a Marelui Picnic se va desfășura în două seri consecutive începând cu ora 19:00, la Grădina Botanică București. În cadrul evenimentului se vor prezenta proiecții de film, concert de jazz, video mapping și ateliere interactive. 

Ficțiunea Talismanul salvator (r. Matthew Moore, Australia, 2013), premiată cu Ursul de Cristal la Berlin International Film Festival va fi proiectată la Marele Picnic vineri, 29 iulie. Vedeti aici trailer-ul.

Cele trei scurtmetraje care vor derula sunt: 

Tigri la coadă (r. Benoît Chieux, Franta, 2014), o animație ludică premiată la Seoul International Cartoon Animation Festival despre pactul secret dintre creativitate și lene

În sălbăticie (r. Amanda Forbis, Wendy Tilby, Canada, 2011), un englez care se mută în Canada anilor 1909. Animația lui Armanda Forbis ajunge la ShortsUP după ce a fost nominalizată la Oscar și premiată la Genie Awards.

Răspunsuri (r. Michael Goode, SUA, 2015), cel mai bun film scurt de acțiune la Santa Barbara International Film Festival.

Marele Picnic ShortsUP, ediția a 3-a, va fi deschis vineri, de la ora 20.00, cu un concert JazzyBIT, trio de jazz și funk format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe), care va provoca publicul la mișcare și visare în iarbă. În ambele seri, proiecțiile de film vor fi precedate de un show de live-drawing digital pe copacii din Grădina Botanică și de o serie de ateliere interactive.

Biletele la Marele Picnic pot fi achiziționate în avans prin Eventbook,  MyTicket și Eventim la prețul de 25 de lei/ seară și 35 lei/abonament dar și la fața locului la prețul de 30 de lei/ seară sau 40 lei/abonament, în limita locurilor disponibile.

Cei care doresc să participe sunt sfătuiți să vină cu pături pentru a ocupa un lo0c confortabil pe iarbă.

În cazul în care vremea nu permite vizionarea filmelor sub cerul liber, evenimentul va fi reprogramat pentru weekendul imediat următor, vineri 5 august și sâmbătă 6 august. 

Despre Marele Picnic

Marele Picnic este un proiect inclus în programul ”București, Orașul In-Vizibil”, realizat cu sprijinul Arcub și Primăria Municipiului București. Fotografii de la ediția precedentă Marele Picnic ShortsUP pot fi regăsite aici. 
 
ShortsUP face selecții tematice cu cele mai premiate filme scurte din toata lumea:  ficțiuni, animații, documentare sau filme scurte experimentale. Scurtmetrajele ajung în atenția publicului  în fiecare sezon, prin evenimente și zilnic, prin platforma de recomandări online www.shortsup.ro. În ultimii 5 ani, evenimentele ShortsUP au fost experiențe interactive și mixuri neconvenționale între film și arte conexe cinematografiei.