The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Maria-Alexandra Antal // Locuire la Barcelona

Article / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Maria-Alexandra Antal // Locuire la Barcelona
  • Maria-Alexandra Antal // Locuire la Barcelona
  • Maria-Alexandra Antal // Locuire la Barcelona
1/3
Alexandra Antal, proaspătă absolventă de Arhitectură e o exploratoare avidă. Fie vorba de o periferie uitată, o idee îndrăzneață, sau de un labirint de complicații, dacă nu există o hartă pentru acestea, Alexandra o va desena – și își va pune la contribuție atenția pentru detalii și gândirea critică.

LOCUIRE LA BARCELONA

Ce înseamnă, de fapt, a locui?
În acest proiect, problematica locuirii este împărțită pe trei nivele: Primul, referitor la dotările publice din întreaga vecinătate, a fost abordat prin elaborarea unui masterplan.

Al doilea se referă la spațiile comunitare și este abordat la scara sitului urban: panta este speculată prin crearea unei piețe ce negociază, pe de o parte, între diferitele puncte de acces, aflate la diferite înălțimi, iar pe de alta, între diferitele funcțiuni ce colonizează spațiul.
 

Apoi, aspectul unității de locuire propriu-zise: diferitele tipuri de apartamente au în comun relația intinmă, dar nuanțată cu exteriorul.

Proiectul se inserează într-un cartier și o comunitate destructurate, acomodând modele de locuire în rapidă schimbare și înțelegând locuirea nu ca pe o simplă sumă a unor apartamente de dimensiuni diferite, ci ca pe un sistem complex de relații și tranziții între spațiul public și cel privat.