The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

MARIA GHEMET // EXTINDEREA FACULTĂȚII DE SCULPTURĂ - ARTA ÎN SPAȚIUL PUBLIC

Article / 05 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • MARIA GHEMET // EXTINDEREA FACULTĂȚII DE SCULPTURĂ - ARTA ÎN SPAȚIUL PUBLIC
  • MARIA GHEMET // EXTINDEREA FACULTĂȚII DE SCULPTURĂ - ARTA ÎN SPAȚIUL PUBLIC
  • MARIA GHEMET // EXTINDEREA FACULTĂȚII DE SCULPTURĂ - ARTA ÎN SPAȚIUL PUBLIC
  • MARIA GHEMET // EXTINDEREA FACULTĂȚII DE SCULPTURĂ - ARTA ÎN SPAȚIUL PUBLIC
1/4
Maria Ghement este absolvent al Universității de Arhitectură „Ion Mincu”, studiind și 2 ani de Urbanism în cadrul aceleiași Universități. Proiectele sale studiază dialogul dintre artă și mediul urban. A lucrat ca intern la WE architecture in Copenhaga.

Extinderea Facultății de Sculptură- Arta în spațiul public


Proiectul a luat naștere din dorința de a găsi o strategie de conservare a țesutului tradițional Bucureștean cu specific comercial din zona protejată Calea Griviței, prin adaptarea cadrului construit existent la nevoile comunității artistice din zona studiată. Sistemul de filtre configurat de curțile propuse este un gest de continuitate adus tipologiei dominante de ocupare a terenului: loturi lungi si înguste, cu caracter comercial de la jumatatea secolului XIX. Propunerea dezvăluie o serie de 5 curți- fie vizibile, fie ascunse față de spațiul public al străzii și completează traseul celor existente, luate deja în primire de către comunitatea artistică din București. Proiectul are ca obiectiv atât crearea unui dialog între studenții Facultății de Sculptură si Oraș, prin spațiile expoziționale deschise publicului, cât si extinderea Facultății cu spațiile de lucru necesare.