The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Maria Magdalena Popa // Eol

Article / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Maria Magdalena Popa // Eol
  • Maria Magdalena Popa // Eol
  • Maria Magdalena Popa // Eol
  • Maria Magdalena Popa // Eol
  • Maria Magdalena Popa // Eol
  • Maria Magdalena Popa // Eol
  • Maria Magdalena Popa // Eol
1/7
În anul 2016 a absovit masteratul în cadrul Universității Naționale de Arte București, la Facultatea de Arte Decorative și Design, specializarea Arte Textile Ambientale. În această perioadă a acumulat diverse cunoștințe în domeniul artelor textile.

A participat la numeroase expoziții cu diferite proiecte realizate în tehnicile artei textile, spre exemplu colajul textil, imprimare cu sita serigrafică, etc., a expus la casa F. Schiller în cadrul expoziției de Grafică și Arte Decorative, la Ambasada S.U.A. în România, la Galeria Orizont, iar la The Institute Amzei Market Makers a avut expusă lucrarea de disertație.

EOL

Proiectul ce poartă titlul „Eol” este realizat pentru decorul de interior, acest titlu provine din mitologia greacă, este reprezentat de zeul vântului. Lucrarea are ca punct de plecare structura și forma paletelor morilor de vânt.
 
Proiectul ca formă artistică este o instalație tridimensională, a fost realizată pornind de la o cercetare amănunțită a tehnicilor și tehnologiilor românești, descoperind morile de vânt am observat diferența designului de la una la cealaltă. Prin dezasamblarea acestora și analiza amănunțită am găsit inspirație in designul paletelor, acestea prin structura, forma și tehnica prin care erau făcute se diferențiau și creau un câmp mai amplu pentru realizarea unui proiect artistic.
 

 
Instalația este compusă din mai multe panouri, fiecare preluând câte o formă și o structură a paletelor, acestea au dimensiunea de 180 cm pe 60 cm, sunt realizate diferit obținând o suprafață cu transparență prin suprapunerea materialelor textile sau prin intersecția firelor de ață țesute cu ajutorul războiului. Panourile țesute la război sunt realizate din fire de in subțire vopsite cu ajutorul coloranților chimici, panourile efectuate prin tehnica colajului sunt făcute din tifon rar și organza apretate și vopsite cu colorant natural.