The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Maria Matea // Restaurare și extindere conac

Article / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Maria Matea // Restaurare și extindere conac
  • Maria Matea // Restaurare și extindere conac
  • Maria Matea // Restaurare și extindere conac
  • Maria Matea // Restaurare și extindere conac
  • Maria Matea // Restaurare și extindere conac
1/5
CONAC CÂNDEȘTI - RESTAURARE ȘI EXTINDERE

Spaţiu aflat la interferenţa dintre trei provincii, conacul din Candesti - Ţinutul Buzăului are câte ceva din toate dar, in acelaşi timp, şi propria identitate, datorată predominării spaţiului rural, aşezării satelor in lungul văilor, existenţei unor puternice şi vechi centre religioase şi monahale, existenţei unor cătune izolate unde vechile tradiţii au fost mult timp transmise din generaţie in generaţie. Fiind asezat intr-un loc pitoresc, conacul confera identitate locului, devenind un centru de polarizare pentru comunitatea respectiva.
 

Tema proiectului de diplomă urmarește recuperarea conacului din Cândesti dintr-o perspectivă multidisciplinară, reactivând locul printr-o intervenție de arhitectură contemporană.
Proiectul propune restauarea conacului din Cândești, conac înscris în lista monumentelor istorice. Turismul este activitatea optimă ce poate asigura dezvoltarea in Ţinutul Buzăului. În plus, activităţile de turism clasic nu beneficiază, in zonă, de o infrastructură adecvată. In consecinţă forma cea mai eficientă este cea de turism.