The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Maria Panțur // Dream catcher

Article / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Maria Panțur // Dream catcher
  • Maria Panțur // Dream catcher
  • Maria Panțur // Dream catcher
  • Maria Panțur // Dream catcher
  • Maria Panțur // Dream catcher
  • Maria Panțur // Dream catcher
1/6
Maria Panţur a absolvit Liceul de Artă „Carmen Sylva” din Ploieşti în 2011, urmând apoi Facultatea de Arte Decorative şi Design Bucureşti, absolvită în 2016. Pe viitor urmăreşte o carieră artistică îndelungată şi un doctorat în domeniul sticlei. 

DREAM CATCHER

Proiectul are ca temă centrală noțiunea de „dreamcatcher”, termen care se traduce liber ca „prinzător de vise”. Acest obiect are o lungă istorie în spate; În vremea amerindienilor a avut tolul unui talisman ocrotitor. Totodată el reprezintă şi o punte între lumi, cea reală şi cea a visului, a dimensiunii astrale.
 
Pentru realizarea lucrărilor a extras din cuptorul cu sticlă topită la peste 1200 grade baghete drepte și deformate, baloane suflate și apoi sparte pentru a obține fulgi şi frită, toate din aceeași sticlă cu aceeași compoziție. Baghetele au fost modelate manual la o lampă cu gaz, după care prelucrate la cuptorul de fuziune.
 
Lucrarea este formată din 11 piese din sticlă ce au trecut prin două arderi la un cuptor de termoformare, prima la o temperatură de 800 grade C pentru fuziune, iar cea de a doua la 650 pentru deformare.
 
Sticla are abilitatea de a fi orice: opacă, transparentă, maleabilă şi solidă. Astfel, prin ea a găsit un izvor nemărginit al expresiei şi regăsirii.