The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Mihaela Bondalici // [ALT] Timp

Article / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Mihaela Bondalici //  [ALT] Timp Mihai Poiana
  • Mihaela Bondalici //  [ALT] Timp
  • Mihaela Bondalici //  [ALT] Timp
  • Mihaela Bondalici //  [ALT] Timp
  • Mihaela Bondalici //  [ALT] Timp
1/5
Mihaela într-un cuvânt: imprevizibilă.
Cu toate că demersul in mediul artelor vizuale a fost unul sinuos, Mihaela, cunoscută sub pseudonimul Morco Vavesela, este asociată cu lumea textilelor. De la decoruri de festival la obiecte de design precum accesorii sau decoraţiuni interioare, haine sau lucrări cu caracter artistic, Mihaela se exprimă atât prin intermediul tehnicilor consacrate domeniului textilelor, cât şi prin tehnici experimentale.

Locuieşte în Bucureşti de mai bine de 10 ani si a asistat şi participat la creşterea şi rafinarea unei culturi autentice locale, fie ea de natură artistică sau exprimare multiculturală de tip urban.

Oamenii, locurile, întamplările, schimbările citadine, schimbul intercultural specific unei metropole,sunt principalele surse de inspiraţie în munca sa.

[ALT] TIMP

În schimbarea continuă a percepţiei realităţii, unde timpul este resursă neregenerabilă, apropierea de natură si integrarea acesteia in viaţa curentă, visarea, liniştea, contrastele naturale aduc individul intr-o stare de atemporalitate. Se cauta momentului ieşit din timp, unde se pune accent pe reconectarea la esenţial: un firesc al fiinţei de a se simţi vulnerabilă în faţa destinului, al timpului interior. Haosul atrage cu sine perechea sa antonimică, si anume Ordinea, sau Kosmosul, care la greci însemna universul ca un tot armonios organizat, infinit în timp şi în spaţiu, în opoziţie cu prima instanţă a timpului. Dacă ar fi să subtantivizăm această Astfel, se concentrează o direcţie a perechilor dualiste pe cercetarea unui timp exterior şi al unui timp interior, al timpului sacru şi al timpului profan, al destinului omului. Momentul Kairotic este unul de definire al omului în timpul destinului său. Între toate aceste instanțe temporale se produc toate secundele lui acum.Iar acum este alterat de alt timp, cel care se desfășoară în perimetrul corpurilor umane. Uneori, timpul exterior nu este acordat cu cel interior, dar cu siguranță numai din pricina acestei alternanţe, se produc forme noi de abordare a valorii timpului și noi maniere de a-l modela chiar și pentru o perioadă extrem de scurta, precum viaţa unui om.