The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Mihaela Constantin // Starea de veghe

Article / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Mihaela Constantin // Starea de veghe
  • Mihaela Constantin // Starea de veghe
  • Mihaela Constantin // Starea de veghe
  • Mihaela Constantin // Starea de veghe
  • Mihaela Constantin // Starea de veghe
1/5
Absolventă de UNArte București, prima expunere într-un cadru oficial este la Expoziția aniversară de 150 ani UNArte de la sala Dalles din București, iar de atunci participă la numeroase expoziții de grup (pictură și gravură), obținând Diplomă de merit pentru debut la Bienala Națională de Artă Contemporană Gheorghe D. Anghel.

STAREA DE VEGHE

Tema clasică a nudului feminin este abordată de Mihaela Costantin în proiectul său de diplomă, sub forma pasivităţii umane. Trupurile feminine ce se odihnesc, capătă o formă moale, descendentă, contopindu-se cu spațiul. Nudul este încadrat într-un decor intim și confortabil, ce oferă siguranța somnului, fiind vegheat de o pasăre sau un animal, acestea având și rolul unui simbol și astfel este creată o imagine de tip alegoric ce incită imaginația privitorului.
 
 
Corpul uman este redat în dimensiune și proporția naturală, dezvoltându-se pe planul orizontal pentru a sugera starea de pasivitate, în diferitele forme (contemplare, letargie, lene, oboseală fizică și meditație). Omul contemporan nu mai are timpul de a cădea pe gânduri, fiind agresat din toate direcțiile, el nu mai are răgazul să își odihnească mintea și sufletul în vâltoarea vieții.
 
Inactivitatea fizică este cea care îi omoară, teama de a rămâne singuri cu propriile gânduri. Ce faci atunci când nu faci nimic?