The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

MIHAELA EFTIMIE // VISUL

Article / 02 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • MIHAELA EFTIMIE // VISULMIHAELA EFTIMIE
  • MIHAELA EFTIMIE // VISULMIHAELA EFTIMIE
  • MIHAELA EFTIMIE // VISULMIHAELA EFTIMIE
  • MIHAELA EFTIMIE // VISULMIHAELA EFTIMIE
  • MIHAELA EFTIMIE // VISULMIHAELA EFTIMIE
1/5
Mihaela Eftimie a absolvit cursurile secției de Sculptură din cadrul Universității Naționale de Arte, Facultatea de Arte Plastice. Se consideră o fire visătoare și că ceea ce o definește ca persoană este explorarea, experimentarea, eșecurile, dorința de cunoaștere/descoperire și depășirea, dar și exprimarea propriilor simțuri. 

Visul

Lucrarea Visul este o instalație tridimensională care cuprinde teama-fericirea, dar și depăsirea unor probleme care ajung să fie teme de viață. Acestea sunt puse în evidență de către visător în funcție de sentimentele și stările acestuia. Conglomerate sau rarefiate, personajele atârnate sau făcute suluri, prezintă fiecare o stare a unui vis (visul anticipativ, visul terifiant și visul sublim).

Această instalație este rezultatul final al unui întreg proces de meditație și cercetare asupra oniricului și a realității. Trecerea dintre conștient la inconștient, căutarea propriilor fericiri și rezolvarea lor, poate să facă diferența dintre o realitate falsă și ceea ce este real cu adevărat. Creatorul întregului ansamblu este privitorul, care poate să regăsească rezolvarea problemelor și să-și recapete echilibrul dorit.

Instalația își propune aducerea și punerea în evidență a lucrurilor care de cele mai multe ori sunt ignorate sau lăsate, ascunse sub preș, cu intenția de a încerca să le uităm.