The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Mirela Andreea Iordache // Retrospecție

Article / 03 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Mirela Andreea Iordache // Retrospecție
  • Mirela Andreea Iordache // Retrospecție
  • Mirela Andreea Iordache // Retrospecție
  • Mirela Andreea Iordache // Retrospecție
1/4
Născută în București în urmă cu 23 de ani, a fost atrasă din copilărie de culori și texturi, a fost descoperită în clasa a VI-a de profesoara de desen și îndrumată către un liceu de specialitate. A studiat la la liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, absolvind la secția de Pictură de Șevalet. În prezent, este absolventă de master la Universitatea Națională de Arte din Bucuresti, Facultatea de Arte Decorative si Design/ Arte textile ambientale și licențiată în Arte Vizuale.

Retrospecție

Proiectul este o încercare de fuziune a unui concept contemporan - instalația cu meșteșugul străvechi al coaserii motivelor ornamentale tradiționale românești. Elementul principal al ansamblului ambiental este trandafirul, motiv fitomorf floral, unul dintre cele mai răspândite motive decorative pe care le regăsim în compozițiile covoarelor bunicilor noștri de la țară. Artista se folosește de cusutul în puncte cruciuliță pentru a împodobi forma tridimensională a unui trandafir moldovenesc, alcătuit în spațiul de expunere dintr-o serie de straturi spațiale dispuse pe verticală. Firul este dispus în cruce fiindcă pentru poporul român, acesta este un semn protector al casei.