Calcanul, pe care se desfăşoară această compoziţie se află pe Calea Victoriei, sector 1, Bucureşti. Compoziţia este gândită ca o instalaţie colaj ce face referinţă la nou si vechi. Noul este reprezentat de neon, iar vechiul de atmosfera pe care o creează soldaţii.
Compoziţia a fost realizată cu scopul de a crea un impact vizual pentru trecători, aducând o notă de stil contemporan prin Light Art.
„Coloana Infinitului” a lui Constantin Brâncuşi este o stilizare monumentală a unui stâlp de poartă sau cerdac de casă, ce reprezintă însă un imens stâlp funerar ridicat în cinstea eroilor căzuţi la datorie. O altă interpretare a Coloanei poate fi aceea de „Stâlp de lumină” sau „Stâlp de Foc”.
Ideea stâlpului de foc se răsesește în lucrarea de diplomă prin cromatica aleasă, mai precis prin culoarea oranj.
Tehnica folosită în lucrare este una mixtă, din autocolant și neon. Light Art este o tehnică modernă ce implică asamblarea pe un perete-calcan a unor neoane. Neoanele ajută la pulverizarea de lumină asupra autocolantului şi a calcanului. Tehnica a fost abordată în scopul de reda şi de a crea o tridimensionalitate.
Portofoliu: https://www.facebook.com/pages/MIR-MIR/1392002621045194