The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

MIRUNA PRIA // DISCO

Article / 03 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • MIRUNA PRIA // DISCO
  • MIRUNA PRIA // DISCO
  • MIRUNA PRIA // DISCO
1/3
Miruna Pria a absolvit UNARTE, secția Arte Textile și Design Textil. Are un filtru vizual special care transpune tot ceea ce vede în material textil, vrea să exploreze domeniul textilelor inteligente, visează la războaie de țesut și îi plac experimentele cu materiale textile și neconvenționale.

Disco


Din punctul de vedere al Mirunei Pria, anii '80 din România reprezintă un apogeu al marilor schimbări și trăiri intense. A intervievat membrii ai familiei în legătură cu desfășurarea activităților din acea perioadă, iar globul disco a fost elementul comun al amintirilor optzeciste. Astfel și-a propus să materializeze globul disco prin tehnici de croșetare și să creeze 4 povești reprezentative care cumulează experiențele intervievate. Pentru prima poveste ”Destructurare. Restructurare. Reflexie”, referindu-se la perioada sumbră a României, a creat globuri disco albe și negre. Pentru a 2-a poveste ”Petrecere. Joc. Bucurie” care cuprinde amintirile cu seri de dans și jucării fabricate în România, a ales culori complementare. Pentru a 3-a poveste ”Neon. Incandescent. Fluorescent” a ales să croșeteze cu LEDuri și să folosească fire neon. Pentru a 4-a poveste ”Visare. Creatie. Inspiratie” a croșetat în culori pastelate pentru a oferi o stare de liniște și aspirație către libertate.