The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

MODUL CĂRTUREȘTI // Între vederi domestice - expoziție de ceramică

Article / 17 Apr 2019 / INSTITUTE.RO
  • MODUL CĂRTUREȘTI // Între vederi domestice - expoziție de ceramicăMODUL CĂRTUREȘTI
  • MODUL CĂRTUREȘTI // Între vederi domestice - expoziție de ceramicăMODUL CĂRTUREȘTI
  • MODUL CĂRTUREȘTI // Între vederi domestice - expoziție de ceramicăMODUL CĂRTUREȘTI
1/3
Între vederi domestice - expoziție de ceramică în Modul Cărturești, librărie de cultură vizuală

who
MODUL este un nou proiect Cărturești care redesenează relația dintre librărie și oraș - este și o librărie de cultură vizuală, și o librărie de campus, și o librărie-seră sau librărie-plămân a orașului. În plus, prin parteneriatul cu Aiurart, librăria va găzdui permanent colecții de obiecte create special pentru MODUL Cărturești de artiști români contemporani.

what
 

O călătorie exploratorie a creatorilor prin procesul (strict) de "making", prin mediul fragil și expresiv (al obiectului din ceramică), prin cartografierea unor emoții, prezențe, potențialități ce decurg dintr-o privire subiectivă a artistului prin natura mediului în sine, prin natura obiectelor create și natura relației utilizatorilor cu aceste obiecte.

Această relație cotidiană a utilizatorilor cu obiectul domestic din ceramică este o relație ce angajează în același timp funcționalitatea, dar și o “activare” diferită, de dialog cu “prezența” lor și prezentul, momentul utilizării. 

"Prezența" o regăsim în diverse feluri: lucrările ca un portal către o (alter-)prezență ale Codruței, prezența interlocutorilor totemici ai Leei într-un spațiu-context, ori prezența ca vibrație, entropie a texturilor și conceptualizărilor lui Ștefan.

"Între vederi domestice" este astfel despre relația de cogenerare dintre spațiul interior și cel exterior, dintre intimitate și deschidere.



***
18 - 25 MAI

S: 10:00 - 20:00
L-V: 9:00 - 20:00

@Modul Cărturești, Str Academiei 18-20, în Cartierul Creativ