The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Monica Trușcan // Repetiție

Article / 22 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Monica Trușcan // Repetiție
  • Monica Trușcan // Repetiție
  • Monica Trușcan // Repetiție
  • Monica Trușcan // Repetiție
  • Monica Trușcan // Repetiție
1/5
Monica Trușcan este licențiată a UNArte, secția Pictură, promoția 2015. Abordează teme care îi permit să se joace cu contrastul dintre controlat și arbitrar, definit și nedefinit. Caută să surprindă și să redea în spațiul pictural mai puțin o poveste cât mai degrabă o atmosferă. 

REPETIȚIE

Sunt lucruri, pattern-uri, momente - un fel de moștenire lăsată de generațiile anterioare- la care continuăm să ne raportăm și la care ne întoarcem mereu încercând să regăsim o stare pe care nu vrem să o declarăm pierdută. Cele cinci lucrări incluse în proiectul de licență pot fi văzute ca reprezentări ale unor ziduri în diverse stadii de degradare.

Monica Trușcan a vrut să trimită gândul la trecerea timpului, la efemer, la deteriorare, dar o deteriorare care păstrează fărâme din ceea ce a fost odată, aflandu-se la limita dintre nostalgie și speranță. A încercat să ilustreze lupta urmelor omului cu timpul, cu prefacerea, cu mișcarea.

Lucrările conțin zone ce par într-o relativă ordine și zone pe care a pus stăpânire gestul necontrolat, arbitrar. Motivul decorativ, matriceal, repetitiv, structurat, simbolizează universul ordonat, coerență, sens; este lumea văzută ca frumusețe, ca semn al valorii și importanței esteticului în existența umană.




Proiectul “Repetiție” vrea să trimită cu gândul la trecerea timpului, la efemer, la deteriorare, dar o deteriorare care păstrează fărâme din ceea ce a fost odată, aflandu-se la limita dintre nostalgie și speranță. Încearcă să ilustreze lupta urmelor omului cu timpul, cu prefacerea.