The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Muzicieni și artiști plastici din noua generație pot candida pentru bursa Tinere Talente

Article / 02 Dec 2019 / The Institute
  • Muzicieni și artiști plastici din noua generație pot candida pentru bursa Tinere Talente
1/1
Fundația Regală Margareta a României lansează o nouă selecție pentru programul național Tinere Talente – ediția 2020, oferind 30 de burse tinerilor muzicieni și artiști vizuali, proveniți din familii cu venituri reduse. Candidații trebuie să aibă vârste cuprinse între 14 și 24 de ani, să studieze la licee sau universități de arte plastice și muzică din România. Înscrierea în procesul de selecție se face prin e-mail sau prin poștă, până la data de 18 decembrie 2019, iar detalii pot fi accesate pe www.tineretalente.org
 
Bursele Tinere Talente se acordă pe perioada unui an calendaristic și permit tinerilor să îşi cumpere materiale şi instrumente şi să participe la concursuri, concerte, expoziţii şi cursuri de specializare în țară şi în străinătate. Candidații sunt evaluați în fiecare an în baza talentului și a potențialului artistic, de către un prestigios juriu, din care fac parte dirijorul Tiberiu Soare, tenorul Teodor Ilincăi, prof.univ.dr. Verona Maier și artiștii vizuali Ileana Marinescu și Virgil Scripcariu. Începând din februarie 2020, bursierii și participanții vor beneficia de un program complex pentru dezvoltarea lor artistică, care include sesiuni de mentorat, masterclass-uri și workshop-uri ghidate de personalități de cultură, dar și promovarea operei lor prin concerte, expoziții, evenimente și proiecte multidisciplinare inedite.

Mulți copii talentați provin din familii ale căror posibilități financiare nu le permit să-și urmeze talentul. Astfel, România pierde în fiecare an zeci de tineri talentați, care altfel ar putea deveni ambasadori culturali. Ca răspuns la această problemă, Fundația Regală Margareta a României a creat un program național pentru a sprijini și promova acești tineri artiști talentați, care provin din familii modeste și care au nevoie de sprijin financiar pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul, acordând peste 300 de burse în cele 11 ediții ale proiectului.

„Pentru a ajunge la performanță e nevoie de multă muncă și perseverență, dar și de acces la șanse egale. Kaufland România crede cu tărie că talentul trebuie valorificat și susținut, așa că suntem alături de tinerii români pentru ca aceștia să-și desăvârșească potențialul artistic” - Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România, partener care susține bursele Tinere Talente de peste 10 ani.

„Nu putem concepe un viitor în care artiștii noștri sunt mai puțin reprezentați pe scena internațională, în care talentul nu poate fi pus în valoare din lipsă de resurse financiare. De aceea, vedem contribuția noastră pentru Tinere Talente ca pe o datorie, un imbold menit să îngrijească suflul vital al comunității culturale românești” - Georgiana Iliescu, Director Executiv al Fundației Globalworth, partener care s-a alăturat programului Tinere Talente în 2019.

Tinere Talente este recunoscut ca Cel mai bun program de artă și cultură la Gala Societății Civile și apreciat de specialiști ca un program care asigură viitorul cultural al României. Pentru mulți tineri talentați programul a reprezentat o treaptă esențială în evoluția lor, un salt spre o performanță pe care le-ar fi fost aproape imposibil să o atingă fără sprijinul unor specialiști. Bursele oferite timp de 11 ani au fost o rampă de lansare pentru artiști care astăzi sunt valoroși ambasadori culturali ai țării.

Parteneri: Kaufland România, Fundația Globalworth

Sponsori: Kultho, Groupe Renault, Sofmedica, PPG Romania, Negro 2000, Enayati Group, Hotel Siqua, Easy Print Services, Residence Hotels.

Despre Fundaţia Regală Margareta a României

Fundaţia Regală Margareta a României (FRMR) a fost înfiinţată în 1990 de către Regele Mihai I al României și Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române. Cu o activitate de peste 29 de ani, Fundația Regală Margareta a României sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. De-a lungul timpului, Fundația s-a implicat în numeroase proiecte sociale, culturale şi de susținere a educației şi talentului artistic. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe www.frmr.ro.