The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Nest - Create. Pitch. Grow!

Article / 02 Apr 2019 / The Institute
  • Nest - Create. Pitch. Grow!Nest
1/1
Printoteca lansează „Nest”, concursul dedicat creativilor care își doresc propriul brand de textile. Câștigătorului îi sunt puse la dispoziție resursele necesare lansării și vânzării primei sale colecții de haine imprimate. Premiul constă în articole imprimate în valoare de 1000 de Euro, o săptămână de expunere și vânzare a produselor în cadrul unui Pop-up Shop la Printoteca Lipscani din Cartierul Creativ în perioada Romanian Design Week și sesiuni de mentorat menite să ofere toate informațiile de care are nevoie un nou business în domeniul textilelor.

Campania se desfășoară între 29 martie și 26 mai, iar aplicațiile pot fi trimise prin intermediul formularului de pe site-ul organizatorului până pe 25 aprilie.

Prin asocierea dintre un atelier de print, un producător de articole textile premium și a unor entități al căror scop îl reprezintă promovarea artei locale, Nest are toate caracteristicile de a atrage cele mai bune idei care merită un #printbun și ajutor pentru a-și lua zborul!

Printoteca este atelierul de print ce se adresează tuturor celor care sunt în căutarea unui print de calitate pe textile premium. Colaborările includ atât branduri locale pentru care furnizează print și servicii conexe, cât și agenții sau clienți corporate. Inaugurată în toamna lui 2018, Printoteca de pe Lipscani a apărut ca o necesitate a unui printshop de textile în Cartierul Creativ și se adresează celor care doresc un #printbun rapid. De asemenea, spațiul oferă posibilitatea brandurilor locale, ilustratorilor sau trupelor de a expune și de a vinde produse imprimate pe loc în cadrul unor Pop-up Shop-uri dedicate.

Proiectul „Nest” are loc cu sprijinul brandului de textile premium Stanley/Stella și este susținut de Romanian Fashion Council și Cartierul Creativ, inițiative ce au drept obiectiv promovarea antreprenorilor, artiștilor și designerilor autohtoni.