The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Andra Paris Nestea // Locuire pe strada Ferdinand

Article / 02 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Andra Paris Nestea // Locuire pe strada Ferdinand
  • Andra Paris Nestea // Locuire pe strada Ferdinand
  • Andra Paris Nestea // Locuire pe strada Ferdinand
1/3
Andra a studiat arhitectura în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București și este co-fondator al platformei educaționale “Școala de Arhitectură”. Pasiunea pentru arhitectură și studiu asupra dezvoltării spațiilor urbane se concretizează și în organizarea workshop-ului interdisciplinar “Spații urbane. Spații recuperate”.

Locuire pe strada Ferdinand
 
Locuire pe strada Ferdinand este un proiect care se dezvoltă pe două paliere: inovarea tipologiilor de locuire prin cercetarea modelelor tradiționale urbane din prisma transparenței virtuale și reinterpretarea relației dintre locuință și spațiul de lucru, în raport cu dinamica structurii urbane. Propunerea conturează un răspuns la problema densității și furnizează o diversitate de apartamente, care reiese din raportul relației spațiu de locuit - spațiu de lucru -spațiu public. Alipirea la calcanele de diferite înălțimi de pe limita laterală a terenului a creat o serie de spații cu diferite valențe: curtea interioară semi-publică care servește accesului în locuințe, cât și spațiilor de lucru semi-publice și curți semi-private și private, care fac trecerea de la locuirea colectivă la cea individuală. Gangurile de acces, terasele, loggile și balcoanele sunt spații interstițiale care contribuie la conturarea unui dialog între spațiul privat și cel public.