The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Open call British Council x Levi's® - DIGITAL RESIDENCY 2021

Article / 09 Iul 2021 / Luiza Popescu
  • Open call British Council x Levi's® - DIGITAL RESIDENCY 2021
1/1
Împreună cu Levi's®, British Council invită designerii sau artiștii de modă, textile, meșteșuguri și materiale din UE să prezinte propuneri creative care să reimagineze materialele Levi's® post-consum, ca parte a programului Architecture Design Fashion (ADF) Making Matters și a inițiativei Levi's®.

MAKING MATTERS: DIGITAL RESIDENCY 2021

Levi's® Residency va avea loc timp de opt săptămâni, din august 2021 până în octombrie 2021, finalizat cu un showcase la Levi's Haus din Londra în octombrie 2021. Aceasta se concentrează pe sprijinirea cercetării și dezvoltării, precum și a schimbului cultural dintre Marea Britanie și practicienii internaționali care dezvoltă practici responsabile cu materiale post-consum.

Prin implicarea catalogului Levi’s® de articole de îmbrăcăminte defecte și donate și a altor puncte de cercetare din Marea Britanie, această rezidență punctează, de asemenea, explorarea valorilor sociale și culturale care stau la baza diferitelor relații cu textilele dezvoltate în diverse zone din întreaga lume.

Un designer sau colectiv internațional va fi selectat pentru a colabora digital cu un practician din Marea Britanie pe durata rezidenței. Participanții vor colabora pentru a dezvolta ideea și apoi vor proiecta și vor oferi publicului o prezentare a rezultatelor la Levi’s® Haus din Londra în octombrie 2021.

Doritorii trebuie să aibă sediul în Franța, Grecia, Italia, Polonia, Spania, Suedia, România, Portugalia sau Olanda, cu experiență profesională în crearea și livrarea de modă, design, artizanat sau realizarea de proiecte axate pe durabilitate. Experiența în dezvoltarea de instalații temporare axate pe implicarea publicului este, de asemenea, benefică. Solicitanții trebuie să aibă 3-5 ani de experiență profesională.

Înscrierile pentru rezidența digitală pot fi depuse până joi, 5 august, ora 23.00 BST (ora 01.00 ora României).

Mai multe despre open call se pot accesa aici