The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

O nouă colaborare internațională a Fundației Art Encounters: expoziția care conectează Timișoara și Varșovia prin intermediul artei contemporane

Article / 12 Apr 2021 / The Institute
  • O nouă colaborare internațională a Fundației Art Encounters: expoziția care conectează Timișoara și Varșovia prin intermediul artei contemporane Carmen Nicolau, Natura Umanimalica, 2021, șamotă glazurată, 1080 C°, luster de au
1/1
Joi, 15 aprilie, Fundația Art Encounters are plăcerea de a invita publicul la vernisajul expoziției I feel something, don’t know what [Simt ceva - nu știu exact ce]. Acest moment marchează demararea programului numit Arta în acțiune, care va cuprinde un sezon efervescent de evenimente, colaborări internaționale și expoziții ce fac parte din platforma permanentă a Fundației Art Encounters din Timișoara.

Gândită în colaborare cu Galeria Națională de Artă Zachęta din Varșovia, prin Zachęta Project Room, expoziția a fost concepută cu scopul de a construi o punte creativă între artiștii activi pe scena artistică timișoreană și artiștii varșovieni care au participat la expozițiile instituției partenere în ultimii ani.

Expoziția se va desfășura între 15 aprilie și 5 iunie 2021 la sediul Fundației Art Encounters de pe Bulevardul Take Ionescu, nr. 46C (Casa ISHO), Timișoara, și va fi itinerată ulterior la Zachęta Project Room, unde va fi deschisă publicului începând cu 2 iulie 2021.

Curatoriată de Magda Kardasz și Diana Marincu, expoziția I feel something, don’t know what [Simt ceva, nu știu exact ce] aduce împreună 7 artiști timișoreni invitați să producă o nouă lucrare (Lera Kelemen, Ana Kun, Andreea Medar, Carmen Nicolau, Pusha Petrov & Miki Velciov, Sorina Vazelina) și 6 artiști polonezi (Zofia Gramz, Janusz Łukowicz, Paulina Pankiewicz, Anna Siekierska, Mikołaj Szpaczyński, Marta Węglińska). Proiectul gravitează în jurul unor teme precum relația dintre ecosistemele naturale și intruziunea umană, diferite ipostazele umane care pot lua naștere în raport cu natura și gesturile activiste și ecologice ale artiștilor cu privire la mediu, oraș și spațiul public. Artiștii invitați se îndreaptă, așadar, spre structuri de auto-organizare și de colaborare, prin care se desprind de sistemele existente, fie inspirându-se din natură, fie dezvoltând o conștiință personală și colectivă ce rezonează la problemele curente ale umanității.

Vernisajul va avea loc în prezența artiștilor români care vor participa la expoziție și a curatorului Diana Marincu. Pentru ca publicul să se poate bucura de eveniment în condiții de siguranță sanitară, accesul în expoziție va fi permis doar în grupuri restrânse, cu programare prealabilă. Vernisajul expoziției va avea loc între orele 14:00 și 18:00, iar expoziția va putea fi vizitată ulterior de marți până sâmbătă, între orele 12:00 și 18:00.

Pentru a afla mai multe detalii despre expoziție, vă rugăm să vizitați pagina de Facebook sau website-ul Fundației.

I feel something, don’t know what [Simt ceva, nu știu exact ce] face parte din proiectul cultural Arta în Acțiune, co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Mulțumirile Fundației Art Encounters merg către sponsorul programului permanent al Fundației, Banca Transilvania, către Administraţia Fondului Cultural Naţional, precum și către Institutul Polonez București și Institutul Cultural Român Varșovia pentru sprijinul oferit. De asemenea, Fundația este recunoscătoare partenerilor săi culturali, Institutul Francez Timișoara și Asociaţia Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, companiilor ISHO, Thesaurus Wines, Illy, Agasi, Melbo, și partenerilor media: The Institute, RFI România și Radio România Cultural.