The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

O nouă serie de conferințe din culisele expoziției Arbori Bătrâni

Article / 05 Feb 2019 / The Institute
  • O nouă serie de conferințe din culisele expoziției Arbori BătrâniExpoziţia Arbori Bătrâni
  • O nouă serie de conferințe din culisele expoziției Arbori BătrâniPlopul de la Rafaila, jud. Vaslui
1/2
Sâmbătă, 9 februarie, începând cu ora 16, Galeria Posibilă și Muzeul Național al Țăranului Român organizează o nouă serie de conferințe dedicate expoziției Arbori Bătrâni. Să fie întuneric, da’ să fie lumină!, deschisă la Sala Tancred Bănățeanu. Galeristul Matei Câlția, fotograful Florin Ghenade, curatorul Alexandra Manole și omul de comunicare Corina Bordeianu vor analiza proiectul din perspectiva echipei de proiect și vor pune în lumină partea nevăzută a expoziției și procesul din spatele realizării și promovării ei.

Matei Câlția - Peisaj la Galeria Posibilă. „În urmă cu 20 de ani, peisajul și natura vie erau subiecte care nu emoționau, acum importanța lor este de necontestat.” Matei va discuta despre cât de important este să înțelegem peisajul, dar și despre cum a apărut și s-a dezvoltat acest subiect în cadrul Galeriei Posibile.

Florin Ghenade - Artist Talk. Florin va povesti cum s-a dezvoltat proiectul după 6 ani de la primele imagini și după 3 ani de la începutul colaborării cu Galeria Posibilă. „Ce se întâmplă dacă epuizăm sau îndepărtăm straturile de informație de pe trunchiul imaginilor, dacă dăm antropologiei ce-i al antropologiei, biologiei ce-i al biologiei, istoriei ce-i al istoriei, ecologiei ce-i al ecologiei? Ce se întâmplă dacă desprindem și dimensiunea curatorială ca un demers de sine stătător? Ce-i rămâne autorului, ca motivație, ca artist? ”

Alexandra Manole - Experiența vizitatorului. „Felul în care construim expozițiile și felul în care ele ajung la vizitator este din ce în ce mai puțin static.” Conferința Alexandrei va pune accentul pe experiența vizitării expoziției, care, în ultimul timp se transformă într-un spațiu de cunoaștere, de cercetare, de experimentare și învățare.

Corina Bordeianu - Expoziția Arbori Bătrâni în Social Media. Corina va vorbi despre diferențele dintre comunicarea comercială și cea culturală, dar și despre regulile specifice mediului cultural, pe care le-a descoperit prin intermediul proiectelor Arbori Bătrâni. Să fie întuneric, da’ să fie lumină! și Ștefan Câlția. Obiecte Grăitoare.

PROGRAMUL EVENIMENTULUI:
● 16:00–17:00 Matei Câlția - Peisaj la Galeria Posibilă
● 17:00–18:00 Florin Ghenade - Artist talk
● 18:00–19:00 Alexandra Manole - Experiența vizitatorului
● 19:00–20:00 Corina Bordeianu - Expoziția Arbori bătrâni în Social Media

Data: sâmbătă, 9 februarie, orele 16 - 20

Loc: Clubul Țăranului, Muzeul Național al Țăranului Român

Intrarea este liberă

Mai multe detalii găsiți aici. 
________________________________________

Florin Ghenade a călătorit timp de 6 ani prin țară fotografiind arborii seculari: i-a documentat pe întuneric, în peisajul lor natural, iar pe lumină a întâlnit comunitatea din jurul acestora, printre care și un tânăr cioban ale cărui vorbe așază subtitlul expoziției: Să fie întuneric, da’ să fie lumină!

Expoziția Arbori Bătrâni poate fi vizitată la Muzeul Național al Țăranului Român de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00, până pe 10 martie.

Matei Câlția este manager la Galeria Posibilă, licențiat al Facultății de Arte Plastice UNArte București, secția Pictură.

Florin Ghenade este artist, licențiat al Facultății de Arte Plastice UNArte București, secția Foto-Video.

Alexandra Manole este curator la Galeria Posibilă. A absolvit Facultatea de Istoria și Teoria Artei din cadrul Universității Naționale de Artă București și masterul Comparative Arts and Media Studies din cadrul Vrije Universiteit, Amsterdam.

Corina Bordeianu a absolvit studii de psihologie și comunicare în București și are o experiență de peste 10 ani de zile în comunicare digitală şi social media în România. În prezent, lucrează în comunicare în Olanda.