The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

OAR București și Habitat for Humanity România lansează concursul de soluții de arhitectură „Acasă pentru umanitate”

Article / 12 Mai 2020 / The Institute
  • OAR București și Habitat for Humanity România lansează concursul de soluții de arhitectură „Acasă pentru umanitate”
1/1
• Concursul „Acasă pentru umanitate”, lansat în deschiderea Anualei de Arhitectură București 2020, are premii în valoare de 13.400 de euro

Concursul „Acasă pentru umanitate”, organizat de Ordinul Arhitecților din România Filiala București (OAR București) în parteneriat cu Habitat for Humanity România,are ca scop selectarea celei mai bune soluții în vederea realizării proiectului pilot pentru construcția în regim de voluntariat a două locuințe-tip de 20.000 euro și două locuințe-tip de 30.000 euro, în vederea atribuirii contractului de proiectare, în valoare de 11.000 de euro fără TVA.

„O locuință sigură și decentă aduce stabilitate, siguranță și iată că acum a devenit principalul leac al societăților de pretutindeni în lupta cu pandemia cauzată de virusul COVID-19”, a declarat Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România. „«Acasă pentru Umanitate» este un concurs de al cărui rezultat se vor bucura cei pentru care «acasă» încă înseamnă doar un vis frumos. Demersul întreprins în parteneriat cu OAR București este un prim pas-manifest pentru o locuire decentă și accesibilă”.

Concursul „Acasă pentru umanitate”, lansat în deschiderea Anualei de Arhitectură București 2020 și adresat profesioniștilor din zona de proiectare, are premii în valoare de 13.400 de euro.

„OAR București împreună cu Habtat for Humanity România sprijinăatât mediul profesional, cât și mediul de construcții și pe cel antreprenorial orientat către civic și umanitar”, a declarat Emil Ivănescu, președinte OAR București. „Prin Anuala de Arhitectură București 2020, OAR București susținearhitectura socială, arhitectura adresată familiilor și comunităților vulnerabile. Credem că doar prin concursuri de soluții profesionale vom putea, împreună, să creștem calitatea locuirii sustenabile.”

În data de 22 mai 2020 va avea loc o conferință online care va cuprinde discuții pe tema de concurs și la care înscrierile pot fi făcute până în 21 mai. Vor urma două runde de întrebări și răspunsuri, iar în perioada 27 iunie – 06 iulie 2020 vor putea fi înscrise proiectele.

Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați site-ul concursului.