The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

OPEN CALL Un-hidden Bucharest II

Article / 03 Aug 2018 / The Institute
  • OPEN CALL Un-hidden Bucharest II
1/1
Proiectul cultural Un-hidden Bucharest II continuă în 2018 cartarea lucrărilor street art bucureștene și produce 3 noi intervenții artistice, 2 ateliere pentru copii, 1 apel deschis, 1 concurs IG și 2 tururi ghidate. Un-hidden Bucharest este un proiect de regenerare urbană conceput ca o serie de intervenții artistice în spațiul public care au ca scop umanizarea orașului București și promovarea cunoașterii și explorării acestuia prin artă. Un-hidden Bucharest este un proiect cultural produs de Save or Cancel prin feeder.ro, co-finanțat de AFCN.

CE?
Noul apel deschis pornește în căutarea unui obiect sau personaj urban remarcabil. Nu există o temă, un loc recomandat sau un format obligatoriu, nu există nicio regulă, cu excepția câtorva limitări pe care orice om rațional le cunoaște deja și a bugetului, descris mai jos. Ți-ai imaginat deja cum ar arăta lucrarea ta?

CUM?
Apelul deschis produce o intervenție artistică stradală și identifică zone care prezintă interes pentru participanți.
Lasă-te inspirat/ă de trecutul ascuns, obscur al Bucureștiului, sau imaginează-ți viitorul!

Participă!
Trimite către info@saveorcancel.tv următoarele materiale:
  • formularul de înscriere completat: nume, adresă de e-mail, scurtă biografie a autorului sau descrierea echipei, link către portofoliu, descrierea lucrării; descarcă formularul.
  • propunerea – o intervenție artistică creată pentru spațiul public bucureștean – un obiect/personaj 3D
  • un deviz de materiale necesare și costuri
  • o listă cu 5 spații publice pe care ți-ar plăcea să le includem în noi open calls, în viitor.
  • Pentru fișierele mai mari de 6mb, folosește wetransfer, dropbox sau google drive.
    Poți participa cu o singură propunere la acest open call.
    Selecția câștigătorilor va fi făcută de către public alături de juriul format din echipa Save or Cancel.

    Citește termenii și condițiile apelului deschis.

    Program Open Call Un-hidden Bucharest 2018
    20 Iulie – 14 August: Înscrieri
    15 – 24 August: Jurizare și vot public online, anonim
    25 August: Anunț intervenție câștigătoare
    24 – 30 Septembrie 2018: producția lucrării SEMNAL URBAN VI // INTERVENȚIE ARTISTICĂ

    UNDE?
    În spațiul public bucureștean, activând publicuri noi și zone inactive sau emergente, dar istoric valoroase, din punct de vedere cultural și social.

    PREMIU
  • 1.500 lei net, adică 1.557 lei brut;
  • materiale necesare pentru producție, în valoare de 1.200 lei;
  • promovare în cadrul acțiunilor proiectului Un-hidden Bucharest

  • DE CE?
  • pentru a spori sentimentul de apartenență și identitate prin redescoperirea și apropierea afectivă a locuitorilor de oraș și artă, în spațiul public;
  • în București și în România, în general, există brownfields – zone cu clădiri scoase din uz => scad calitatea spațiului public și implicit a vieții;
  • arta are capacitatea de a umaniza spațiul public, sporind dialogul și co-participarea;
  • există deja o serie interesantă de inițiative culturale și intervenții artistice independente care sporesc calitatea spațiului public în București.
  • prima ediție a proiectului a activat spații interesante sau uitate, cum sunt Sala Omnia, Lente, Cinema Marconi, alături de artiști remarcabili – Pisica Pătrată, Sorina Vazelina și Primitiv Print, Skinny Bunny, Paul Dunca, VJ VLC, producând un traseu ghidat și o hartă online și print, cu 22 de intervenții artistice independente în spațiul public.

  • Vezi cum s-a desfășurat apelul pentru lucrări OPEN CALL Un-hidden Bucharest 2017, alături de CNDB, partenerii proiectului, când am invitat artiștii să reinterpreteze fațada Sălii Omnia, viitoarea casă a Centrului Național al Dansului București. Câștigătoarea apelului, Skinny Bunny, a pictat pe geamurile fostei săli de conferințe a senatului, personaje sugestive pentru istoria și viitorul acestei clădiri dezafectate emoțional.

    Vizitează pagina proiectului Un-hidden Bucharest pentru a fi la curent cu noile activități programate.

    Partenerii proiectului: CNDB, Lente, Câtpece?, Dizainăr, Mellow Drinks, Urban Collectors

    *Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

    Despre Save or Cancel

    Din 2008, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.
    Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte de arhitectură, culturale și editoriale.