The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Pe harta Cartierului Creativ // Galeria MORA

Article / 15 Feb 2018 / INSTITUTE.RO
  • Pe harta Cartierului Creativ // Galeria MORA
  • Pe harta Cartierului Creativ // Galeria MORA
  • Pe harta Cartierului Creativ // Galeria MORA
  • Pe harta Cartierului Creativ // Galeria MORA
  • Pe harta Cartierului Creativ // Galeria MORA
1/5
ISTORIC
Galeria MORA (More Opportunities for Romanian Artists) a apărut în anul 2005, iar în anul 2014 a luat numele de Centrul de artă Mora, având în vedere multitudinea evenimentelor și proiectelor derulate de-a lungul timpului. Centrul de artă MORA este un spaţiu expoziţional, atelier de creaţie (pentru rezidenţe artistice și realizare lucrări de artă în diverse proiecte artistice indoor și outdoor), spaţiu pentru activităţi educaţionale (ateliere și cursuri de artă, training și formare profesională – longlife learning), dialog (prezentări, informare, consiliere profesională), promovare și susţinere profesională (prezentare lucrări și produse de artă, activităţi de voluntariat și internship). Artiști vizuali și artiștii la debut sunt bine-veniţi în spaţiul galeriei pentru a dezvolta experienţe personale în ceea ce privește conceptul propriei lor expoziţii.

RELAŢIA CU CARTIERUL
Centrul de artă MORA activează într-un spaţiu pe bulevardul Regina Elisabeta nr. 30, la 5 minute de mers pe jos dinspre Universitate sau Cișmigiu, într-o clădire construită în anul 1900. Prea multe nu cunoaștem despre istoricul ei, dar din ce spun vecinii, înainte, pe vremea comunismului, în locul galeriei era un centru de developare foto. Pentru a ajunge la MORA, intri printr-un gang și ajungi într-o curte interioară verde, unde vei găsi o mică comunitate exotică. Vecinii, locuitori de demult ai acestui imobil, au un loc al lor în curte unde își beau cafeaua și socializează, au grijă de plante și de animale și chiar decorează în felul lor spaţiul. În fiecare an, am avut aici papagali, pisici, broaște ţestoase și chiar boboci de raţă. În aceeași clădire convieţuiesc un salon de masaj Sumatra și un notariat. Am reușit, într-un an, să-i mobilizăm pe aproape toţi colocatarii să realizăm igienizarea atât a gangului, care arăta neprimitor,  cât și a zidurilor interioare. Vecinii ne-au privit iniţial cu suspiciune, dar în timp cred că s-au obișnuit cu evenimentele noastre, ba chiar se simt apropiaţi de noi.

OFERTA CULTURALĂ
Galeria MORA a expus artiști la debut care acum sunt artiști recunoscuţi, precum: Anca Benera, Irina Botea, Ovidiu Fenes, Raluca Teodoru, Matei Arnăutu, Valeriu Șchiau, Codruţa Cernea, Irina Broboană, Mihai Floare și alţii. Centrul de Artă MORA are în prezent trei programe culturale: MORA EMERGING, program anual pentru artiști și curatori la debut; I Love Bucharest, program de artă publică și comunitară, și WHAT’S THE MATTER?, proiect-laborator al gândirii critice și creative ce abordează pe mai multe direcţii: producţie de lucrări de artă, strategie discursivă, practici curatoriale,
expoziţii, ateliere de creaţie și teambuilding.

Prezentat de Mara Patriche, coordonator programe Centrul de artă MORA