The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Pe harta Cartierului Creativ // Spații Publice

Article / 10 Noi 2017 / INSTITUTE.RO
  • Pe harta Cartierului Creativ // Spații PubliceFoto: Adi Bulboacă
  • Pe harta Cartierului Creativ // Spații PubliceFoto: Adi Bulboacă
1/2
Pe lista de plimbări prin Cartierul Creativ îți recomandăm să te bucuri și de o duminică dimineață în scuarul de lângă parcul Cazzavillan, de un drum spre casă care să străbată Grădina Cișmigiu, dar și de târguieli bune în Piața Matache.


Grădina Cișmigiu

Amenajată în stilul parcurilor engleze, Grădina Cișmigiu este cea mai veche grădină publică din București, fiind inaugurată oficial în 1854, și este clasată pe lista monumentelor istorice ale orașului. 
 
Parcul Luigi Cazzavillan
La răspântia străzilor Temișana, Transilvania și Luigi Cazzavillan se află un scuar cu un părculeț și un monument cu fântână în centru, care alături de clădirile din zonă redau șarmul Bucureștilor începutului de secol 20.
 
Piața Matache
Piața „Matache”, aflată la intersecția Căii Griviței cu Calea Buzești, este un renumit loc de tranzit al comercianților de la sfârșitul secolului al 19-lea. Printre ei se afla și măcelarul Loloescu Matache, care și-a deschis afacerea în 1879, când a și început construcția halei Matache. Veche clădire a fost demolată în 2013, iar activitatea pieței, ce continuă să aducă producători locali și produsele lor la București, se desfășoară acum într-un ansamblu de construcții temporare.