Pentru mine, duminicile sunt mai duminici de fiecare dată când ajung să mă plimb cu o cafea în mână, la șosea. Totul a devenit mai simplu când s-a deschis foarte aproape de Herăstrău mica cafenea Steam, unde e mereu plin de oameni cu poftă de vorbă și de cafea parfumată. Primul Steam Coffee Shop s-a deschis în București, la începutul lui decembrie, în Strada Uruguay nr. 22. Conceptul Steam este cel de spațiu mic, în care să prepare și să servească cea mai bună cafea. Produsul vedetă este To Go-ul.
Echipa Steam a unit oameni cu o bogată experiență și pasiune pentru cafea: Dani Ursan, Vlad Buda și echipa de la prăjitoria Origo, care și-au propus să răspândească sau să întâmpine pofta pentru cafeaua de specialitate în cât mai multe colțuri ale Bucureștiului. Vlad este campion Brewers Cup, atât el cât și Dani fiind barista profesioniști cu experiență internațională în acest domeniu. Boabele sunt prăjite de Origo.
Deschiderea Steam a fost sărbătorită printr-un eveniment special: timp de 8 zile, în perioada vacanţei de iarnă, echipa Steam s-a mutat la Londra. Pop-up store-ul Steam a fost găzduit de renumitul coffee shop Prufrock Coffee, iar întreaga experienţă s-a datorat unei colaborări între coffee shopuri de specialitate, pentru a dezvolta comunitatea pasionaţilor de cafea.
Meniul Steam pune în evidență claritatea gustului și aromele complexe ale cafelei. Preparată la espressor, cafeaua poate fi degustată fie în varianta neagră, fie în combinație cu dulceața laptelui. Pasionații, dar și cei care își doresc să experimenteze un alt gust, pot alege cafeaua preparată după o metodă alternativă, la Aeropress, cu arome clare, vibrante, fără lapte sau zahăr.
Alături de cafeaua proaspăt prăjită, în meniul Steam se mai regăsesc o rețetă proprie de cacao cu lapte și o infuzie de ghimbir, inspirată de aromele asiatice.
Recent s-a deschis și cel de-al doilea coffee shop în strada Visarion, numărul 2, Piața Romană.
Echipa Steam a unit oameni cu o bogată experiență și pasiune pentru cafea: Dani Ursan, Vlad Buda și echipa de la prăjitoria Origo, care și-au propus să răspândească sau să întâmpine pofta pentru cafeaua de specialitate în cât mai multe colțuri ale Bucureștiului. Vlad este campion Brewers Cup, atât el cât și Dani fiind barista profesioniști cu experiență internațională în acest domeniu. Boabele sunt prăjite de Origo.
Deschiderea Steam a fost sărbătorită printr-un eveniment special: timp de 8 zile, în perioada vacanţei de iarnă, echipa Steam s-a mutat la Londra. Pop-up store-ul Steam a fost găzduit de renumitul coffee shop Prufrock Coffee, iar întreaga experienţă s-a datorat unei colaborări între coffee shopuri de specialitate, pentru a dezvolta comunitatea pasionaţilor de cafea.
Meniul Steam pune în evidență claritatea gustului și aromele complexe ale cafelei. Preparată la espressor, cafeaua poate fi degustată fie în varianta neagră, fie în combinație cu dulceața laptelui. Pasionații, dar și cei care își doresc să experimenteze un alt gust, pot alege cafeaua preparată după o metodă alternativă, la Aeropress, cu arome clare, vibrante, fără lapte sau zahăr.
Alături de cafeaua proaspăt prăjită, în meniul Steam se mai regăsesc o rețetă proprie de cacao cu lapte și o infuzie de ghimbir, inspirată de aromele asiatice.
Recent s-a deschis și cel de-al doilea coffee shop în strada Visarion, numărul 2, Piața Romană.