The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

PUCK - Fika Talks 2: Power through design, cu Torsten Hild și Birgitta Notlöf

News / 28 Sep 2017 / INSTITUTE.RO
  • PUCK - Fika Talks 2: Power through design, cu Torsten Hild și Birgitta Notlöf
  • PUCK - Fika Talks 2: Power through design, cu Torsten Hild și Birgitta Notlöf
  • PUCK - Fika Talks 2: Power through design, cu Torsten Hild și Birgitta Notlöf
  • PUCK - Fika Talks 2: Power through design, cu Torsten Hild și Birgitta Notlöf
  • PUCK - Fika Talks 2: Power through design, cu Torsten Hild și Birgitta NotlöfNina Heins
  • PUCK - Fika Talks 2: Power through design, cu Torsten Hild și Birgitta NotlöfPeder Bjorkegren Stockholm
  • PUCK - Fika Talks 2: Power through design, cu Torsten Hild și Birgitta Notlöf
1/7
 
A doua rundă de conferințe din seria Fika Talks* aduce în prim-plan cu design-ul suedez, prin invitații Torsten Hild și Birgitta Notlöf. O întâlnire cu două dintre cele mai reprezentative practici pentru ce înseamnă azi democrație prin design și educație, prin sustenabilitate și responsabilitate. Suedia are o tradiție la care privim cu respect, în special în ce privește meșteșugul și meseriile și felul în care ele se trasnformă în design. Și o invitație la a regândi politica, atunci când designul ca brand de țară e o practică asumată.
 
Torsten Hild este arhitect și lucrează ca profesor de design de mobilier și în același timp are propriul său birou (2hild). Specializat în domeniul sustenabilității și accesibilității, el este preocupat de designul pentru interior și mobilier pentru spații publice, birouri, biblioteci, muzee, biserici, expoziții, școli. Premiat și câștigător al multor competiții de design, Torsten Hild s-a format ca designer de interior și a obținut masterul la Universitatea HDK din Goetheburg la Academia de Design și Meșteșug în 1994. Acum el predă ca profesor la același departament.  
 
Școala Steneby și HDK Steneby, adică Academia de Design și Meșteșug reprezintă un punct de referință în Dalsland, fiind un mediu creativ excepțional pentru educație. Abordarea acestei Academii este foarte mult bazată pe lucrul efectiv cu materiale: lemn, metal și textile. Școala este recunoscută la nivel internațional ca una dintre cele mai inovative instituții în ceea ce privește impactul designului în probleme sociale majore precum accesibilitate, integrarea refugiaților sau responsabilitatea producției.
 
Birgitta Notlöf este fondatoarea centrului de design și educație Livstycket. Deschis prima dată în 1992, Livstycket este una dintre cele mai interesante practici de educație și antreprenoriat social prin design. În atelierul Livstyket din Stockholm se face educație pentru femei, și de obicei vorbim de femei refugiate din calea războiului, care vin de peste tot din lume în Suedia. Desigur bărbații nu sunt excluși de la aceste activități, sunt bine primiți oricând.
Pentru activitatea ei Birgitta Notlöf a obținut mai multe distincții și medalii importante între care: Pro Patrias Medal For Services to the Civil Society (2011) Stockholm City’s St Erik’s Medal (2012), The Nordic Museum's Hazelius Medal for Local History Care Achievements (2014) și His Majesty the King’s Medal of the 5th size (2017).
 
Proiectul PUCK – Fika Talks 2 e al treilea eveniment din cadrul programului Suedia Creativă #4 organizat de Asociația Zeppelin și Ambasada Suediei.