The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Rădăcinile discordiilor suburbane ies la suprafață în „Copacul vrajbei noastre”

News / 08 Aug 2018 / INSTITUTE.RO
  • Rădăcinile discordiilor suburbane ies la suprafață în „Copacul vrajbei noastre”
1/1
În timpul unei veri călduroase din Islanda, două seturi de vecini încep o dispută demnă de fiori. Regizorul islandez Hafsteinn Gunnar Sigurõsson reușește să aducă pe marile ecrane o comedie incredibil de întunecată despre suburbanul obișnuit care este întotdeauna plin de surprize. „Copacul vrajbei noastre” a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneția, ajungând și la cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Filmul va ajunge în cinematografele din România începând cu 10 august, fiind distribuit de Transilvania Film.

Acțiunea poate fi rezumată într-un paragraf. Agnes îl dă pe Atli afară și îi spune să nu care cumva să-l mai prindă lângă fiica lor, Ása. Atli se mută cu părinții, dar aceștia sunt prinși într-o ceartă cu vecinii: arborele din curte, de care sunt atât de mândri, le umbrește prispa. Curând, lucrurile scapă de sub control.


Sigurõsson se folosește de toată competența sa regizorală pentru a menține o stare dominată de confuzie și duritate pe tot parcursul filmului. Performanța regizorului aduce într-adevăr o privire de ansamblu autentică asupra durerii pătrunzătoare care se manifestă în iraționalitate și impulsivitate. Stoicismul său evoluează exponențial în emoție pură, transformându-se în protectorul și îngrijitorul care nu a reușit să fie niciodată. Tonul consistent din filmul „Copacul vrajbei noastre” menține spectatorii conectați și atenți pe tot parcursul peliculei și arată cât de bine poate Sigurõsson să contureze fiecare aspect al filmului său.



Filmul se termină printr-o tragedie care ar fi putut fi evitată cu ajutorul comunicării, autocontrolului și gândirii raționale. În cele din urmă, „Copacul vrajbei noastre” amintește de cât de greu le este oamenilor să rămână rezonabili când inimile lor sunt afectate de o durere profundă. Deși întâmplările prezentate pot fi hiperbolice și ușor nerealiste, sunt un bun exemplu pentru a ilustra măsura în care durerea și impulsivitatea controlează vieți și acțiuni. 

După premiera din cadrul Festivalului de Film de la Veneția, filmul „Copacul vrajbei noastre” a câștigat premiul pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor și Cel mai bun scenariu la Oscarurile islandeze 2018. Filmul a fost proiectat și în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, ediția a 17-a.  



Filmul va putea fi vizionat în următoarele cinematografe din țară: Baia Mare – Cinema Dacia; Botoșani – Cinema Unirea; Brăila – Cinema Central (din 24 august); Brașov – Cinema One Brașov; București – Băneasa Grand Cinema and More, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvire Popesco, Cinema Europa; Cluj-Napoca – Cinema Victoria Cluj; Constanța – Cityplex Constanța; Craiova – Cinema Modern (din 24 august); Gura Humorului – Casa de Cultură (din septembrie); Iași – Ateneul din Iași; Odobești – Casa de Cultură Odobești; Pitești – Cinema Trivale, Sebastian Papaiani; Sfântu Gheorghe – Cinema Arta by Cityplex; Târgu-Mureș - Cinema Arta 3D.