The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

RETROcedările OWR de vară

News / 13 Iul 2018 / INSTITUTE.RO
  • RETROcedările OWR de varăAtelier de Conversație
  • RETROcedările OWR de varăMama Colonel
  • RETROcedările OWR de varăSexpertul vă răspunde
1/3
În lunile iulie și august, One World Romania a pregătit o nouă serie de „RETROcedări OWR”, program ce reia o parte dintre documentarele incluse în selecția celei de-a 11-a ediții a Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului. Evenimentele au loc la ARCUB – Sala Bolților, iar biletele pot fi achiziționate pe platforma Eventim.

PROGRAM

Marți, 17 iulie, de la ora 20:00 
documentarul „Atelier de conversație”
Ce se întâmplă atunci când oameni de naționalități diferite, cu limbi materne diferite, din clase sociale diferite, care, în condițiile normale oferite de viața cotidiană nu s-ar fi întâlnit niciodată, se descoperă față în față, așezați pe scaune și obligați să converseze vreme de o oră? Studenți, medici, muncitori, antreprenori, emigranți sau refugiați descinși din toate colțurile globului și scufundați în măruntaiele metropolei pariziene, se întâlnesc săptămânal la Centrul Pompidou, ca personaje cu istorii și opinii diferite, pentru lecții gratuite de conversație în limba franceză. Rezultatul acestor întâlniri e un film profund umanist care ne invită să reflectăm asupra a ceea ce ne apropie sau ne separă în colțurile noastre diferite de lume și asupra sfâșierii lăsate în sufletele noastre de separarea de ceea ce am numit cândva „acasă”.


Marți, 31 iulie, de la ora 20:00
documentarul „Sexpertul vă răspunde”.
Doctorul Mahinder Watsa scrie o rubrică despre sex într-un popular cotidian din Mumbai. Erou radical pentru unii, pericol național pentru alții, nonagenarul ginecolog indian le-a văzut pe toate din anii ‘70 încoace, într-o țară extrem de conservatoare dar aflată în schimbare rapidă—și și-a păstrat umorul, optimismul și modestia. Pentru cei care încă mai cred că India este țara Kama Sutrei sau că educația sexuală este imorală, acest documentar plin de umor, inteligență emoțională și înțelegere a vechii și noii Indii din interior este de neratat—și riscă să răsfrângă puțină lumină asupra dezbaterilor despre educația sexuală în școli din țara noastră.


Marți, 14 august, de la ora 20:00
documentarul „Mama Colonel”
„Mama colonel” este un film despre autoritatea feminină confruntată cu traumele rezultate în urma abuzului și a violenței sexuale. Regizorul Dieudo Hamadi își construiește filmul mergând pe urmele unei femei cu grad de colonel detașată ca șefă a unei unități de poliție într-o zona din Congo marcată de consecințele unui război civil. Filmul lui sobru și energic atinge cu delicatețe ororile unei lumi devastate de abuzuri trecute și actuale, dar rămâne concentrat asupra figurii luminoase a acestei femei care știe că de eficacitatea ei depind viețile și șansele de recuperare ale celor traumatizați. Uneori, a fi simultan „colonel” și „mamă” înseamnă să aduci laolaltă mai mulți răniți cu speranța că se vor vindeca unii pe alții.


Asociația One World Romania își propune ca prin toate proiectele sale să aducă publicului din România cât mai multe filme documentare de calitate, care să deschidă tot atâtea ferestre spre lume și să aducă oamenii împreună, în jurul unor cauze și idei comune.

Acum, oricine se poate alătura familiei One World Romania, prin donații ce îi vor ajuta să crească în continuare. Toate fondurile strânse în acest fel vor fi folosite pentru derularea proiectelor asociației, fie că este vorba de festival, de distribuția alternativă prin KineDok, de Civil Society Pitch, de programul educațional sau de Sahia Vintage.

Pe site-ul asociației se găsesc cele două pachete de donații, „Cinefil” (în valoare de 35 euro) și „Suporter” (în valoare de 100 euro). Ambele pachete includ mai multe beneficii, printre care și invitații la toate proiecțiile din programul „RETROcedările OWR” și abonamente la următoarea ediție a festivalului. Aflați detaliile complete aici.