The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Roberta Ionescu // Amprente

Article / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Roberta Ionescu // Amprente
  • Roberta Ionescu // Amprente
  • Roberta Ionescu // Amprente
  • Roberta Ionescu // Amprente
  • Roberta Ionescu // Amprente
  • Roberta Ionescu // Amprente
1/6
Roberta Ionescu este o artistă vizuală și membră a Uniunii Artiștilor Plastici Filiala Craiova, oraș în care deține o galerie de artă privată/atelier de pictură, unde desfășoară cursuri de artă. Abilitățile dobândite în anii de studii de specialitate sunt în desen, gravură, ilustrație și pictură.

AMPRENTE

Ideea de bază a proiectului „Amprente” a pornit din dorința de a realiza un autoportret. Pentru a efectua acest lucru a fost necesară o cercetare exterioară, a ce anume ne înconjoară, în special spre oameni. Pe lângă factorii genetici și personalitatea ce se formează în procesul de maturizare, contribuie la definiția unei persoane foarte mult mediul și toți acești oameni necunoscuți pe lângă care trecem zi de zi, lăsând în urma lor amprente ce construiesc apoi o parte din noi.


Conștientizarea numărului real al oamenilor a grăbit procesul de reprezentare și a activat nevoia de a surprinde cantitatea, totodată de a realiza paradoxal pustietatea de care se lovesc unii. Reprezentarea pe pânză a mediului a fost realizată printr-un joc de forme geometrice de aceeași dimensiune, însă de tonuri și nuanțe diferite, creând o repetiție, un pattern ce nu se vrea spart sau întrerupt. Intervenția pe acest ritm, a fost de a adăuga cutii-obiect din hârtie cu portretele oamenilor pentru a crea un joc de volum tridimenional.