The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Romanian Design Week și Qreator by IQOS prezintă online expoziția Future Food Formula, parte a DESIGN FLAGS, o nouă categorie a festivalului

Article / 12 Mai 2020 / The Institute
  •  Romanian Design Week și Qreator by IQOS prezintă online expoziția Future Food Formula, parte a DESIGN FLAGS, o nouă categorie a festivaluluiFuture Food Formula
1/1
Pentru ediția de anul acesta a Romanian Design Week ne propusesem, alături de Qreator by IQOS, să lansăm o nouă categorie de evenimente. Este vorba despre DESIGN FLAGS, o serie de șapte expoziții care documentează evoluția designului din perspective culturale internaționale, care ar fi fost găzduite de spațiul Qreator by IQOS.

Pentru moment ne-am gândit să împărtășim cu voi conținutul acestor expoziții online.

Cele șapte expoziții, realizate alături de Ambasada Spaniei la București, Institutul Maghiar din București, Centrul Ceh, Designmuseum Danmark, CHART, Next Nature și KWY.studio, investighează noi abordări și preocupări în design, prezintă idei inovatoare și produse ce reușesc să redefinească sfera din care fac parte.

Future Food Formula este o instalație interactivă creată de Chloé Rutzerveld, food designer, în colaborare cu organizația Next Nature din Amsterdam, care ne permite să experimentăm agricultura viitorului.

Instalația ne transpune în anul 2030, când avem libertatea de a ne crește propriile legume într-un mod personalizat. Suntem în bucătărie, unde avem acest dispozitiv hightech în care punem o sămânță, alegem o rețetă de creștere sau creăm noi una și mai apoi așteptăm ca leguma noastră personalizată să prindă viață.



Instalația propune mai mult decât un scenariu futurist, ea reprezintă un experiment educativ, în care publicul învață cum apa, lumina, pH-ul și alte variabile influențează culoarea, gustul, dimensiunea și valoarea nutritivă a legumelor.

Scopul expoziției este de a deschide o discuție mai amplă despre cum putem folosi înțelept tehnologia viitorului pentru a crea o generație nouă de culturi cu trăsături unice, fără a fi modificate genetic, ci prin simpla împletire a naturii cu știința.



Seria de expoziții internaționale Design Flags este susținută de Qreator by IQOS.

Qreator by IQOS – Home of Creativity este unul dintre cei mai activi promotori și facilitatori de creativitate din zona culturală bucureșteană. Prin evenimentele pe care le organizează sau le găzduiește, Qreator by IQOS conectează comunitățile creative ale Bucureștiului cu toți cei pasionați de creativitate, în toate formele ei. Qreator by IQOS pune la dispoziţie un spaţiu în care aceștia se pot exprima și pot colabora, dar și resursele tehnologice necesare pentru a-și pune în practică ideile și proiectele. Mai multe informații pe www.qreator.ro și www.facebook.com/qreator.

Expoziție prezentă în cadrul Design Flags cu sprijinul Next Nature.

Next Nature este o rețea de producători, educatori și suporteri. Cu membri în 44 de țări, reprezintă o rețea internațională pentru oricine este interesat în dezbaterea viitorului – un viitor în care biologia și tehnologia fuzionează. Sediul principal se află în Amsterdam, Țările de Jos, planeta Pământ, Univers.

Îi puteți urmări pe:
https://nextnature.net/
https://www.facebook.com/nextnature
https://www.instagram.com/nextnaturenetwork/