The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Roxana Ardeleanu // Texturi / Momente

Article / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Roxana Ardeleanu // Texturi / Momente
  • Roxana Ardeleanu // Texturi / Momente
  • Roxana Ardeleanu // Texturi / Momente
  • Roxana Ardeleanu // Texturi / Momente
  • Roxana Ardeleanu // Texturi / Momente
  • Roxana Ardeleanu // Texturi / Momente
1/6
Roxana Ardeleanu şi-a continuat studiile în cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, la secţia de grafică a Facultăţii de Arte Plastice, din 2013 până în 2016. A studiat, de asemenea, o scurtă vreme în cadrul Ecole Superieure des Beaux Arts de Grenoble, din Franţa, o experienţă multiculturală fundamentală în explorarea legăturii pe care o are cu limbajul vizual. 

TEXTURI / MOMENTE

Proiectul urmăreşte o interpretare a realităţii senzoriale la nivelul limbajului artistic şi o reflexie asupra ideii de timp şi identitate. Pornind de la ideea că limbajul face posibilă translarea noastră în lume şi invers, imaginile devin un mod de a înţelege traseul afectiv al sinelui şi legătura acestuia cu limbajul. Proiectul este compus dintr-o serie de picturi pe diverse suporturi şi tehnici acompaniate de o carte-obiect.
 

În procesul de lucru au fost folosite culori în ulei, acrilic, vegetaţie, cuvinte, condimente, fragmente muzicale şi experienţe cu natura, urmărind redarea multisenzorială a unei trăiri personale. Descompunerea limbajului vizual şi lingvistic în unităţile sale primare şi recontextualizarea lor laolaltă cu alte elemente organice, reprezintă demersul de înţelegere a modului de funcţionare a limbajului, a raportului său cu identitatea în încercarea de a formula un limbaj aliniat la sine.
 
Compunerea imaginilor a fost progresivă, culorile şi formele conectate cu o anumită senzaţie/emoţie fiind aşternute pe pânză/carton în aşa manieră încât să capteze conţinutul anumitui moment, formând în final o textură unitară.