The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ruxandra Avramescu // Lleida, centru de creație

Article / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Ruxandra Avramescu // Lleida, centru de creație
  • Ruxandra Avramescu // Lleida, centru de creație
  • Ruxandra Avramescu // Lleida, centru de creație
  • Ruxandra Avramescu // Lleida, centru de creație
  • Ruxandra Avramescu // Lleida, centru de creație
1/5
Absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu București, Facultatea de Arhitectură. Printre experiențele internaționale se numără un an de bursă Erasmus la ENSA Paris-Belleville și stagii în Malta și Polonia. Pasionată de călătorie și fotografie.

CENTRU DE CREAȚIE LLEIDA

Demersul arhitectural a fost influențat în principal de poziționarea în vecinătatea Bisericii de secol XIII Sant Llorenç, unul dintre cele mai importante monumente ale orașului. Deși se recomanda o ocupare integrală a terenului, opțiunea de a deschide zona centrală pune în valoare o perspectivă asupra bisericii deja întipărită în memoria locală.
 

Caracterul universitar al orașului spaniol Lleida și poziționarea sitului în nucleul cultural-istoric al acestuia au determinat alegerea temei: Centru de creație. Noul echipament se alătură demersurilor de a stopa migrația tinerilor și de a transmite valorile culturale locale generațiilor viitoare. Edificiul este structurat într-o zonă publică la nivelurile inferioare ce se adresează întregului oraș (o sală multifuncțională și spații expoziționale) și o zonă superioară restricționată, dedicată procesului de creație (alcatuită dintr-un nivel al ceramicii și o serie de spații adaptabile).