The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Școala urbană, la numărul Tonitza

Article / 21 Feb 2018 / INSTITUTE.RO
  • Școala urbană, la numărul Tonitza
  • Școala urbană, la numărul Tonitza
  • Școala urbană, la numărul Tonitza
  • Școala urbană, la numărul Tonitza
1/4
Alături de partenerii de la Storia.ro am demarat în cadrul Cartierului Creativ o serie de articole despre spații descoperite în această zonă și potențialul lor. Am vizitat apartamente cu patru camere, perfecte pentru familii cu copii, căței și visuri mari, dar și spații de birouri pentru echipe mari, gălăgioase, dar creative, precum și spații cu vedere la Cișmigiu, clădiri cu ferestre mari și imobile cu istorii întortocheate și lungi. Seria de recenzii poate fi urmărită aici.

Astăzi am vrut să ne oprim la o proprietate cu totul și cu totul specială - un fost liceu de pictură și o posibilă viitoare școală de arte, care să pregătească noile generații de creativi români. Este o clădire de aproape 1500 de mp, care se pretează unui business de mari dimensiuni, dar mai ales unei viziuni pe termen lung și unei idei mărețe și spectaculoase, pe măsura construcției.



Imobilul este monument istoric, datând din anul 1895. A găzduit liceul de arte plastice Nicolae Tonitza și a fost consolidat în anul 2016, respectând normele pentru restaurarea și renovarea monumentelor istorice.



Clădirea rezumă perfect istoria impresionantă a zonei Cartierului Creativ, dar și potențialul și scenariile de dezvoltare pe care această zonă le are. Este o clădire specială, ideală pentru cei care își doresc o investiție considerabilă pe termen lung.



Cartierul Creativ este un mix de stiluri arhitecturale, străzi, adrese, idei, oameni, funcțiuni și țesuturi urbane, precum și de istorii, proiecte și clădiri.

Storia.ro a semnat acest demers de mapare imobiliară a Cartierului Creativ pentru că își propune să semnaleze varietatea oportunităților rezidențiale și comerciale existente în zonă. Mai multe detalii despre această proprietate puteți găsi aici.