The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

SE LANSEAZĂ 5 PENTRU ARTE: 1 PLATFORMĂ ONLINE, 5 CONCEPTE EXPOZIȚIONALE

Article / 15 Ian 2021 / The Institute
  • SE LANSEAZĂ 5 PENTRU ARTE: 1 PLATFORMĂ ONLINE, 5 CONCEPTE EXPOZIȚIONALE
1/1
The Institute și DIPLOMA lansează cu ocazia Zilei Culturii Naționale ″5 PENTRU ARTE″, o platformă online cu un mix multidisciplinar de lucrări de artă, design și arhitectură sub umbrela a cinci expoziții-concept dezvoltate de cinci invitați speciali din lumea industriilor creative; lucrările discutate sunt realizate în timpul lockdown-ului de absolvenți de facultăți creative din România.

Un nou proiect online dedicat promovării tinerelor talente, 5 PENTRU ARTE lansează primul material dintr-o serie de cinci. Platforma online va găzdui până la finalul lunii ianuarie 5 astfel de expoziții hibrid, curatoriate de invitații Festivalului DIPLOMA, care vor realiza o selecție de lucrări de arte vizuale, design și arhitectură, integrându-le într-un discurs curatorial personal.

Proiectul (re)aduce astfel în atenție peste 20 de lucrări care au încheiat un capitol academic într-un context excepțional pentru zeci de absolvenți care și-au definit și susținut diplomele în timpul lockdown-ului. Creațiile selectate pentru platformă au fost anterior prezentate în expoziția DIPLOMA 2020, în perioada 11-20 octombrie, în cadrul Combinatului Fondului Plastic din București.

Platforma este disponibilă de la ora 16:00 cu primul material: WE LIKE FORESTS, ROSE PETALS & GRASS. DO I LOOK AT THE STARS OR SATELLITES?, semnat Eugen Rădescu, manager cultural și curator, lector la Universitatea București și profesor asociat Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, membru în board-ul creativ DIPLOMA 2018 și 2020.

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, The Institute & DIPLOMA privesc spre viitor prin intermediul creației contemporane și continuă demersul de a apropria comunitățile creative de tinerele generații. ″5 PENTRU ARTE″ ia o formă digitală pentru a compensa lipsa oportunităților de expunere fizică pentru tineri și lipsa concomitentă a unor canale de artă cu conținut complex, special gândite pentru mediul online.

Fiecare nou material publicat pe www.5pentruarte.diplomafestival.ro va fi disponibil în fiecare zi de marți și joi până la finalul lunii ianuarie.

5 PENTRU ARTE este un proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii și dezvoltat de The Institute.

Parteneri media: Radio România Cultural, Rock FM, Designist.ro, Feeder.ro, Glamour, Igloo, IQads, Molecule-F, Munteanu, Zile și Nopți, Zeppelin

Partener de monitorizare: MediaTrust România

DIPLOMA Festival prezintă în fiecare an noile generații de creativi români. Pornit de la premisa că lucrarea de diplomă este cel mai elaborat proiect al unui student din toată perioada facultății și că prezentarea acesteia se limitează de cele mai multe ori la publicul restrâns al cadrelor didactice, familiei și prietenilor, evenimentul ajuns la ediția nr. 7 în 2020 încearcă să aducă lucrările absolvenților de facultăți creative și vocaționale din toată țara în atenția unui public cât mai larg, generând în același timp oportunități de colaborare și vizibilitate cu agenți relevanți din industrie.

The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de peste 20 de ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România. Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. Este fondator al Romanian Design Week, al festivalului DIPLOMA, al Galei Societății Civile, Internetics și Cartierul Creativ, organizator al Effie Awards România, Şcoala ADC*RO şi ADC*RO Awards.