The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

SMARANDA PÎRVAN POMPILIU // STRUCTURI ASCUNSE

Article / 02 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • SMARANDA PÎRVAN POMPILIU // STRUCTURI ASCUNSESMARANDA PÎRVAN POMPILIU
  • SMARANDA PÎRVAN POMPILIU // STRUCTURI ASCUNSESMARANDA PÎRVAN POMPILIU
  • SMARANDA PÎRVAN POMPILIU // STRUCTURI ASCUNSE
  • SMARANDA PÎRVAN POMPILIU // STRUCTURI ASCUNSESMARANDA PÎRVAN POMPILIU
1/4
Smaranda Pîrvan Pompiliu este născută în București și crescută în Suedia. A revenit în România în 2012 pentru a urma studiile de sculptură la Universitatea Națională de Arte din București, unde a absolvit Licența cu Lector univ. Dr. Elena Dumitrescu 2015 și Masterul în 2018 cu Conf. univ. Dr. Aurel Vlad.

Structuri ascunse

Tema propune vizualizarea și dezvăluirea părților realității și a vieții, care, se află atât de aproape încât devin invizibile și pentru care limbajul de multe ori nu ajunge. Paralela dependenței copacului de rădăcinile sale este pusă cu cea a ființei umane de mediul în care trăiește, natural și social. Ca și diferența între procesul evoluționar liniar pe care natura îl urmărește, și condiția omului îi oferă o libertate de a-și alege direcția.

Suntem liberi în condiția, reflectării și alegerii asupra acțiunilor noastre, dar suntem constrânși de limitele fizice, barierele sociale, așteptările și puterea politică a altora. Bețele de frigărui au fost folosite pentru mimarea naturii, a reîntoarcerii la forma lor originală, pierdută prin magazine pentru libertatea de consum a omului. Compoziția se joacă cu riscul dezlegării a relațiilor contrarii, exterioare precum interioare. Ca în viața reală, echilibrul cunoașterii întemeiate este preferabil, dar nu ușor de obținut.