The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Spectacol la TEATRUL ODEON

Article / 30 Aug 2018 /
  • Spectacol la TEATRUL ODEON© Horațiu Șovăială
  • Spectacol la TEATRUL ODEON© Horațiu Șovăială
  • Spectacol la TEATRUL ODEON© Horațiu Șovăială
1/3
Teatrul Odeon a fost infiinţat în anul 1946 sub denumirea de Teatrul Muncitoresc CFR, în cartierul Giulești. Și-a schimbat ulterior numele în Teatrul Giulești și din 1990 poartă numele actual. Frumoasa clădire a teatrului, monument istoric de pe calea Victoriei, este creaţia arhitectului Grigore Cerchez și a fost inaugurată în ziua de Crăciun a anului 1911, cu numele de Teatrul Comoedia.  


© Horațiu Șovăială

La vremea aceea, era singurul teatru din Europa cu tavan glisant, cu un sistem funcţional și in ziua de azi. Are două săli de spectacol, actuala sală Majestic și sala Studio. Sala de la subsol era un spaţiu dedicat spectacolelor de cabaret și varietăţi ale unor companii particulare. A fost închisă în 1948, la naţionalizare, și redeschisă după 62 de ani, în 2010. În 2012, s-a înnoit cortina sălii mari, după modelul iniţial, de la inaugurare. În 2017, exteriorul clădirii a fost renovat și s-au reconstituit elementele decorative de pe faţada originală din 1911, pierdute de-a lungul anilor. 


© Horațiu Șovăială