The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Spectacolul "Respectfully yours" face parte din micro-stagiunea stArtAct @unteatru

News / 21 Aug 2018 / INSTITUTE.RO
  • Spectacolul "Respectfully yours" face parte din micro-stagiunea stArtAct @unteatru
1/1
Micro-stagiunea stArtAct @unteatru prezintă producțiile absolvenților de regie licență și master UNATC 2018: 7 spectacole de teatru tânăr, 7 viziuni inedite asupra lumii contemporane, 7 ocazii de a vedea regizorii, actorii și scenografii noii generații.

Despre regizor 
Pentru A. Hartmann teatrul este catalizatorul energiei și entuziasmului în a da frâu liber imaginației, în a înțelege, a reordona, a descoperi, a găsi soluții, a da viață, a reimagina, a testa, a reprezenta, a interacționa și a rezona; într-un cuvânt reprezintă motivația și forța motrice ca regizor și ca om.



Respectfully yours…/ … cu respect
după textul lui Jean-Paul Sartre – „Târfa cu respect”

Când trecutul recent hărțuiește fără milă, iar sinceritatea e călcată în picioare, când toate întâmplările triste din copilărie sunt folosite ca instr și transformă victima în călău, ce e de făcut?



Acceptare și revoltă, dragoste și păcat, victimă și călău. O lume închisă, în care pasiunile se consumă intens, iar sinceritatea și inocența sunt strivite cu meștesug. Despre alb și negru și toate nuanțele de gri dintre cele două: pasiune, puritate, perversitate, penitență, prostrație.



„Piesa lui Sartre, structurată pe multiple niveluri vorbește în esență despre ipocrizie. Ipocrizia nu doar a societății americane de atunci, ci despre ipocrizia din lumea modernă, a fiecărui individ, a fiecăruia dintre noi. Acum ca și atunci, omul s-a pus pe sine în centrul universului său, din ce în ce mai virtual, mai bogat în iluzii decât în interacțiuni cu ceilalți oameni, la rândul lor centrul universurilor personale.



În acest context, spectacolul Respectfully yours…/ … cu respect vine să arate că omul poate să reziste presiunilor societății, a normelor și a oamenilor dacă alege să o facă. În mod evident, asumându-și și consecințele alegerilor sale: de a fi ostracizat, hărțuit, manipulat până la a-și trăda valorile, aruncat de către ceilalți și abandonat într-un iad personal din care puține sunt căile de evadare.” A. Hartmann