The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Storia semnează demersul de mapare imobiliară a Cartierului Creativ

Article / 12 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Storia semnează demersul de mapare imobiliară a Cartierului Creativ
  • Storia semnează demersul de mapare imobiliară a Cartierului Creativ
1/2
Storia.ro, platformă online specializată în vânzări imobiliare, susține inițativa Cartierul Creativ București – un proiect care își dorește să reunească sub umbrela sa afaceri creative, artiști, organizații și instituții culturale, cu scopul de a închega o comunitate formată din oameni inventivi și energici și astfel să atragă și alți creatori și consumatori de conținut. 
 
Storia.ro semnează demersul de mapare imobiliară a acestei zone și promovarea oportunităților rezidențiale și comerciale existente în perimetrul definit. Spațiul definit drept Cartierul Creativ este unul propice dezvoltării culturale, bucurându-se de o moștenire istorică frumoasă, de clădiri neutilizate la potențial maxim, de spații comerciale nemapate și nefolosite. Un alt avantaj al zonei este faptul că prețurile la închiriere/vânzare ale spațiilor imobiliare sunt variate și există opțiuni pentru toate categoriile. Toate proprietățile mapate sunt disponibile pe Storia.ro, în secțiunea Cartierul Creativ.  
 
Un exemplu l-ar reprezenta acest spațiu comercial, situat pe strada Poiana Narciselor, nr. 9, sector 1. Este poziționat într-o zonă centrală din București, cu acces la străzile Știrbei Vodă, Ion Câmpineanu și Calea Victoriei, acestea reprezentând unele dintre arterele principale ale orașului. Această poziționare facilitează accesul la diverse puncte de interes, precum Sala Palatului, centru de conferințe și sală de concerte, renumită pentru spectacolele găzduite, și Muzeul Național de Artă al României, un reper pentru pasionații de artă, fiind cel mai important muzeu din țară. În imediata proximitate a ansamblului se regăsește grădina Cișmigiu, un loc potrivit pentru plimbări relaxante și o resursă inepuizabilă de surse de inspirație. Ceilalți ”vecini” ai clădirii sunt reprezentați de Universitatea Națională de Muzică din București și Palatul Kretzulescu, o prezență elegantă care completează tabloul deja format. 
 
La o plimbare dimineața pe strada Știrbei Vodă, la o distanță de aproximativ 5 minute apare prima atracție a locului și anume o băcănie, numită Earth Food, un concept care își propune să promoveze producătorii românești și produsele lor. Pe strada Puțul cu Plopi, la aceeași distanță de mers pe jos, este prezent showroom-ul Dizainăr, un spațiu unde este promovat exclusiv design-ul românesc. Coffee shop-uri sunt destule în zonă, cea mai apropiată fiind Caffe Latte, de pe bulevardul Schitu Măgureanu. Tot pe acest bulevard își face apariția Urboteca, un laborator mobil de urbanism care își dorește să dezvolte spațiul public prin intermediul proiectelor în București, în asociație cu oamenii.
 
Spațiul respectiv se bucură de o suprafață totală (utilă) de 242 mp, compus din open space (226 mp), birou (8 mp) și grup sanitar (7, 57 mp). Spațiul comercial este necompartimentat și nefinisat, având stadiul la roșu. Datorită poziționării sale și a tuturor spațiilor atractive din jur, acest imobil are toate ingredientele necesare pentru o rețetă de succes, cum ar fi să reprezinte căminul unui hub cultural și să aducă laolaltă oameni creativi care să împartă acest spațiu și poveștile care urmează să ia naștere aici. Astfel, acest hub ar putea găzdui o zonă de co-working, un atelier și eventual, chiar și o cafenea. Ar putea reprezenta un loc de întâlnire pentru comunitatea creativă din zonă, unde s-ar putea ține expoziții cu proiecte personale sau de tip experiment, seri de întâlniri și discuții,etc. Amplasarea sa îl face să poată fi ușor accesibil unor potențiali clienți și prieteni, iar beneficiarii acestui spațiu ar putea fi arhitecți, artiști vizuali sau designeri. În cadrul procesului de amenajare, celelalte entități din cartier ar putea să devină posibili parteneri, cum este Dizainăr, menționat mai sus. O astfel de funcțiune în cadrul unei asemenea poziționări centrale poate ajuta la coagularea comunității și dezvoltarea ei, poate deveni un centru de interes și un loc unde poți veni la o cafea, la evenimente, sau pur și simplu să-i întâlnești pe cei care creează acolo.