The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Street Delivery, ediția #11

News / 08 Iun 2016 /
  • Street Delivery, ediția #11
  • Street Delivery, ediția #11
1/2
Mai multe străzi din București, Timișoara, Iași și Baia Mare se transformă în spațiu de promenadă și spectacol în cadrul unei noi ediții Street Delivery, eveniment-manifest de urbanism, arhitectură şi arte, care are loc anul acesta în perioada 10-12 iunie.

Ediția a 11-a a Street Delivery - desfășurată anul acesta sub sloganul Meserie! - își propune să aducă împreună noua generație de makeri (designeri de produs, de modă, ilustratori, arhitecți, artiști 3D, programatori) și meșteșugarii tradiționali (cizmari, ceasornicari, tâmplari, croitori, șelari, ceaprazari) pentru un schimb de experiență, unelte și viziuni.
 
În București, strada Arthur Verona devine timp de trei zile un laborator în care meserii uitate primesc un suflu nou. Vizitatorii Street Delivery pot urmări desfășurarea pas cu pas a 12 ateliere de arte și meserii, de la fierărie, croitorie, legătorie de carte, tapițerie și serigrafie până la sticlărie, tâmplărie, butaforie, depanare sau xilogravură.
 
Calcanul emblematic pentru Street Delivery va fi desenat anul acesta de street-artistul spaniol Sabek, cunoscut pentru lucrările sale din Madrid, care aduc pe zidurile orașului elemente inspirate din natură. În aceeași perioadă, Alexandru Ciubotariu, creatorul personajului urban Pisica Pătrată, va urca pe acoperișul librăriei Cărturești Verona pentru a crea un nou desen mural powered by Street Delivery.
 
Scena de muzică din București îi va avea invitați pe Fluid, Loungerie II, Manoukoutchi Bento, Omelette și Temple Invisible (vineri), Somnoroase Pasarele, Tourette Roulette, AC Leonte, Karpov not Kasparov și Messer Chups (sâmbătă), Macanache, Toni Baboon și RoadKillSode acoustic (duminică).
 
În grădina TIAB, de lângă Cărturești Verona, cinefilii sunt invitați la prima ediție a Audience Award Film Festival, un proiect care aduce publicului român filmele premiate de spectatorii marilor festivaluri de film de la Toronto, Sundance, Berlin și Rotterdam. Festivalul va prezenta în premieră în România filmul James White, unul dintre preferatele publicului la ediţia din 2015 a Sundance Film Festival.
 
Perimetrul contestat al piațetei din fața Bisericii Anglicane va găzdui în cele trei zile de Street Delivery un obiect-instalație care va funcționa ca zonă de lounge și punct de belvedere asupra străzii, creat de echipa de arhitecți Atelier AD HOC. În plus, mai multe zone ale străzii Arthur Verona vor avea rasteluri de biciclete create special pentru eveniment.
 
Zeci de alte proiecte care aduc în prim plan obiecte de design, teme de patrimoniu, expoziții și demersuri recente în domeniul industriilor creative vor putea fi urmărite de bucureșteni în cele trei zile ale evenimentului ajuns la ediția a XI-a.

Tot cu ocazia Street Delivery, The Institute organizează în perioada 11-12 iunie un târg de design în Piața Amzei. Târgul va prezenta obiecte create de Studio mud, de ceramică, BUMbag, ploosh, Patzaikin, Eyecandy Monsters, Woodlens, Woodish, Ecosocial Atelier, dar și o selecție făcută de Giftshop-ul The Institute. Târgul va fi deschis în intervalul orar 11-20, în Piața Amzei, la nivelul -1, în exterior.
 
În 2016 Street Delivery a ajuns la ediția #11 în București, ediția #10 în Timișoara, ediția #4 în Iași și se află la prima ediție în Baia Mare. În Cluj-Napoca, cea de-a doua ediție a Someș Delivery are loc în perioada 18-19 iunie.