The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Tamara Roseti // Reactivarea pădurilor pierdute

Article / 27 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Tamara Roseti // Reactivarea pădurilor pierdute Zonă pădure bungalow-uri stuf
  • Tamara Roseti // Reactivarea pădurilor pierdute Zonă pădure experimentală locuințe în copaci
  • Tamara Roseti // Reactivarea pădurilor pierdute Zonă loisir și agrement centru de cercetare
  • Tamara Roseti // Reactivarea pădurilor pierdute Imagine de ansamblu - resort cercetare și inovație
  • Tamara Roseti // Reactivarea pădurilor pierdute Zonă debarcader - locuințe lacustre
  • Tamara Roseti // Reactivarea pădurilor pierdute
  • Tamara Roseti // Reactivarea pădurilor pierdute
1/7
Tamara Roseti este o tânără energică și creativă mereu în căutare de noi provocări. Pasionată de inovație și frumos, Tamara dorește o continuă dezvoltare în domeniul arhitecturii, urbansimului și a amenajărilor peisagistice.

REACTIVAREA PĂDURILOR PIERDUTE DIN PODIȘUL DOBROGEI

Pădurile deservesc funcţii sociale, economice şi ecologice multiple şi interdependente, adesea simultane şi pe acelaşi teritoriu. Salvgardarea acestei multifuncţionalităţi necesită o abordare echilibrată a gestionării, pe baza unor informaţii adecvate din domeniul forestier. 

Proiectul in discuție se elaborează în scopul definirii și accentuării necesității resurselor peisajului natural raportate la un teritoriu, din punct de vedere social, economic, cultural și de mediu pentru  inchegarea unui sistem coerent, ca bază al unei dezvoltări sustenabile echilibrate. Conștientizarea si asumarea peisajului ca resursă pentru o dezvoltare sustenabilă reprezintă acțiunile principale urmărite în conturarea lucrării prezente.
 
 
Optimizarea sustenabilă a consumului de peisaj natural de patrimoniu ca acțiune de combatere a efectului de insula la scară micro și a  încălzirii globale la scara macro este un alt aspect esențial pe care lucrarea scrisă dorește sa îl definească, astfel este subliniată importanța arealului forestier în raport cu cauzele și efectele impactului schimbărilor climatice, problemă la nivel global  a secolului XXI cu repercusiuni la nivel social, economic, cultural și de mediu.
   
Inovația acestei lucrări constă în conturarea unor identități proprii ale unor areale forestiere, reliefând o noua definiție pentru paduri.Astfel padurea nu mai este privită ca o sumedenie de arbori într-un teritoriu, pădurea capătă o definiție culturală ce inglobează diferite trăsături,peisaje,activităti și stări ce răspund unei game variate de necesități ale individului – consumator de spațiu, totodată accentuează relația om-natură prin instigarea omului la conștientizarea și asumarea peisajului natural .