The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Teatrul din Manual - lecturi performative în liceele bucureștene

News / 04 Dec 2017 / INSTITUTE.RO
  • Teatrul din Manual - lecturi performative în liceele bucureștene
1/1
Teatrul din Manual este un proiect de intervenție culturală conceput de Teatrul Mic în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și cu Centrul de Teatru Educațional Replika, care își propune familiarizarea liceenilor cu conținutul textelor ce alcătuiesc programa de Bacalaureat la disciplina Limba și Literatura Română.

Dezinteresul tinerilor pentru lectură, pentru studiul literaturii române, dar și capacitatea redusă de a analiza și interpreta un text reprezintă unele dintre motivele pentru care promovabilitatea Examenului de Bacalaureat este, de la an la an, din ce în ce mai scăzută, astfel că artiști profesioniști ai Teatrului Mic și ai Centrului de Teatru Educațional Replika se pun în slujba procesului de educare și formare a liceenilor și, pe durata unui an de zile, realizează o serie de patru spectacole-lectură (trei în stagiunea 2017-2018 și al patrulea în decembrie 2018).

La baza tuturor spectacolelor-lectură stau texte alese din programa școlară:

• O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale
• Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război de Camil Petrescu
• Moromeții de Marin Preda

Experiența ne arată că metodologia spectacolelor-lectură poate reprezenta o modalitate atractivă și profesionistă de a facilita accesul liceenilor la informație, de a le stârni curiozitatea și capacitatea de a analiză și interpretare, de a descoperi valorile, înțelesurile și sensurile conținute într-un text scris.

Teatrul din Manual a debutat pe 4 decembrie 2017, la Liceul Bilingv Miguel de Cervantes, cu „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, urmând ca pe 6 decembrie, o altă serie de elevi ai aceluiași liceu să participe la lectura performativă.



Pe 13 decembrie, „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale va fi prezentat elevilor Liceului Teoretic Tudor Vladimirescu.

Fiecare spectacol-lectură va fi urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri, inspirate preponderent de subiectele din ultimii ani de la proba scrisă și proba orală a Examenului de Limbă și Literatură Română din cadrul Bacalaureatului.

Accesul la spectacolele-lectură va fi gratuit și se va desfășura în conformitate cu programul școlar al liceelor participante.

O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale

Regia: Radu Apostol
Coordonarea sesiunii de Q&A: Mihaela Michailov, Radu Apostol

Echipa:
Zoe - Mihaela Rădescu/Andreea Grămoșteanu
Tipătescu - Virgil Aioanei
Cațavencu - Viorel Cojanu
Ghiță Pristanda - Marian Olteanu
Dandanache - Gabi Costin

Durata lecturii performative: 40 de minute
Durata sesiunii de Q&A: 20 de minute