The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Teatrul Grivița 53 vinde cărămizi în Parlament

Article / 07 Iun 2021 / Luiza Popescu
  • Teatrul Grivița 53 vinde cărămizi în Parlament
1/1
Cele mai importante lucruri în viață sunt cele pe care le faci, nu cele pe care le ai.(…)”, spune Chris Simion – Mercurian, inițiatoarea proiectului Grivita 53, care pe 7, 8 și 9 iunie, împreună cu colegii săi, tineri actori independenți, va vinde cărămizi în Parlamentul României (pentru construcția teatrului din Grivița 53). Binecunoscuta regizoare a demarat la începutul anului campania “Vindem cărămizi. Construim un teatru.”, 2021 fiind anul în care și-a propus să strângă banii necesari demarării șantierului primului teatru construit împreună de la zero după 75 de ani. Ultimul demers în acest sens a fost realizat în 1946 de inginerul constructor Liviu Ciulei, pentru fiul său, regizorul Liviu Ciulei.



Echipa Grivița 53 va aduce în parlament 5000 de cărămizi în holul Central S1 (intrare deputați) și între orele 11-17, de pe 7 până pe 9 iunie, îi așteaptă atât pe demnitari la cumpărat de cărămizi, cât și pe angajații instituției care iubesc teatrul și doresc să se alăture comunității de ctitori.

În acest moment mai sunt disponibile 30.000 de CĂRĂMIZI – CTITOR pe care se inscripționează numele ctitorului și ulterior, când teatrul va fi gata, numele va fi trecut pe zidul din foaierul teatrului. 1 cărămidă G53 este 53 Euro (256 lei).

În 2016 am vândut casa bunicii mele și cu banii câștigați am cumpărat terenul din Calea Griviței 53, locul pe care urmează să construim teatrul. În 2017 am demarat campania de strângere de fonduri și am participat la cea mai importantă competitiție de arhitectură sustenabilă din Europa, la Marsilia. A fost prima dată când România a urcat pe podium în acest concurs. Au fost 5085 de proiecte participante și doar 7 câștigători, iar Grivița 53 s-a aflat printre ei obținând “Acknowledgement Prize”. În 2018 am aflat că am cancer, am pus proiectul pe hold, am schimbat prioritățile și m-am concentrat pe vindecare. În 2019 am revenit și am continuat demersul. În 2020 a urmat al doilea an de pauză din cauza pandemiei. În 2021 mi-am propus să strângem suma necesară începerii șantierului. Până în prezent am strâns 380.000 de euro, plus 75.000 de euro care urmează să intre în contul proiectului din partea a două multinaționale. Am 23 de ani de când fac teatru independent și mai bine decât mine nu știu cine poate vorbi despre necesitatea acestei inițiative. Unii construiesc ziduri care ne separă. Noi construim ziduri care ne unesc!”, Chris Simion – Mercurian.

Acest demers este susținut de numeroase personalități care au făcut sau fac performanță în domeniul lor de activitate, printre care îi amintim pe violonistul Alexandru Tomescu, olimpicii Mihai Covaliu, Ivan Patzaichin, Valeria Răcilă van Groningen, alpinistul Alex Găvan, medicul Cristina Berteanu, criticul Marina Constantinescu, scriitorii Pascal Bruckner, Eric Emmanuel Schmitt, Mihai Șora, Nora Iuga, Matei Vișniec, scenografele Maria Miu și Iuliana Vîlsan, regizorii de film Corneliu Porumboiu și Cristian Mungiu, producătoarea Ada Solomon, precum și actorii ctitori Oana Pellea, Maia Morgenstern, Marius Manole, Marian Râlea, Rodica Mandache, Medeea Marinescu, Ilona Brezoianu, Ada Milea și alții.

Detalii despre proiect pe www.grivita53.ro.