The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

THE ARK – ROMÂNIA TRADIȚIILOR CREATIVE – ASOCIAȚIA „IVAN PATZAICHIN-MILA 23” // DEPOZIT DE VIITOR

Article / 07 Mai 2018 / RDW team
  • THE ARK – ROMÂNIA TRADIȚIILOR CREATIVE – ASOCIAȚIA „IVAN PATZAICHIN-MILA 23” // DEPOZIT DE VIITORIvan Pescar & Scrumbia Bar (Foto: Oana Costinaș)
  • THE ARK – ROMÂNIA TRADIȚIILOR CREATIVE – ASOCIAȚIA „IVAN PATZAICHIN-MILA 23” // DEPOZIT DE VIITORMembri ai comunității România Tradițiilor Creative în Depozitul de viitor (Foto: Emi Gheorghe)
  • THE ARK – ROMÂNIA TRADIȚIILOR CREATIVE – ASOCIAȚIA „IVAN PATZAICHIN-MILA 23” // DEPOZIT DE VIITORThe Ark
1/3
În anul Centenarului Marii Uniri și Anul european al patrimoniului cultural, Depozitul de viitor și-a propus să aducă tradiția românească mai aproape de actualitate, să o valorifice prin reinterpretare și să îi ofere un loc relevant în cultura contemporană, națională și europeană. Ca urmare, spațiul se transformă într-o galerie, dar și o piață de desfacere a proiectelor, acțiunilor, produselor și materialelor editoriale din zona industriilor creative, care preiau tradiția și o traduc în termeni compatibili cu prezentul.

Fosta bursă a mărfurilor (The Ark), actualul depozit de viitor, va prezenta publicului proiecte și idei care integrează cu succes elemente din patrimoniul tradițional românesc în produse moderne, care răspund cererii actuale. Proiectele sunt semnate de membrii comunității România Tradițiilor Creative: designeri, meșteșugari, antreprenori, istorici, etnologi, sociologi, antropologi, reprezentanți ai instituțiilor publice și ai diferitelor organizații.


Produse PATZAIKIN la The Ark - Depozitul de viitor
Foto: Oana Costinaș

SAVE THE DATE!

• 20 – 27 mai // 10:00 – 20:00
• Str. Uranus, 150

România Tradițiilor Creative este o comunitate care întreține dialogul dintre meșteșugari, industrii creative care au ca resursă tradiția, antreprenori, economiști și specialiști în patrimoniul cultural. Acest dialog, transferat în spațiul public și completat cu rezultate palpabile și lucrative, aduce în atenția publicului tradițiile, atât estetic, cât și functional, drept sursă de venit, și ca motor de generare a noilor locuri de muncă.

Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 sprijină dezvoltarea locală, prin readucerea în actualitate a tradițiilor românești, promovarea profilului cultural și pe cel natural al țării. Dezvoltă programe de antreprenoriat social pentru a susține zonele subdezvoltate din Delta Dunării. Proiectele conțin adesea și o componentă educativă puternică, promovând și explicând noțiuni moderne, precum dezvoltarea durabilă sau ecoturismul.