The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

"The Florida Project" în programul American Independent Film Festival 2018

News / 19 Apr 2018 / INSTITUTE.RO
  • "The Florida Project" în programul American Independent Film Festival 2018The Florida project
  • "The Florida Project" în programul American Independent Film Festival 2018The Florida project
  • "The Florida Project" în programul American Independent Film Festival 2018The Florida project
  • "The Florida Project" în programul American Independent Film Festival 2018
1/4
Prezentat în 2017 la Festivalul de la Cannes în Directors' Fortnight și aclamat de critica americană, "The Florida Project" în regia lui Sean Baker va fi prezentat în premieră în România la American Independent Film Festival. Filmul i-a adus lui Willem Dafoe o nominalizare la Oscarul de anul acesta - într-o distribuție din care face parte și starul Instagram, Bria Vinaite.

După succesul mondial al lui „Tangerine”, filmul anterior realizat de Sean Baker cu un simplu iPhone 5S, regizorul își continuă ascensiunea cunstruind în "The Florida Project" o fabulă realistă despre nevinovăție, fericire și iubire familială în comunitățile de la marginea parcului de distracții Disney World. Tânăra mamă Halley (Bria Vinaite) și fiica ei în vârstă de șase ani Moonee (Brooklynn Prince) își petrec zilele în lumea colorată în nuanțe pastelate a motelurilor sărace din Orlando, bucurându-se de viață din plin. Protectorul lor iubitor este și managerul de motel Bobby (Willem Dafoe). Când norul întunecat al sărăciei amenință să le destrame viața de basm, soluția lui Halley le pune familia în pericol cu grave consecințe.


Filmul delicat și cald al lui Baker este îmbogățit de interpretările extraordinare ale unor actori neprofesioniști, subliniind empatia și refuzând să lase realitatea crudă sa umbrească magia vieții. În cadrul American Independent Film Festival proiecțiile au loc pe 2 și 3 mai, la Cinema PRO iar filmul face parte și din selecția „American Independent Cinema Curated by Kent Jones” și va beneficia de introducerea acestuia.

Programul complet al proiecțiilor care vor avea loc la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului este disponibil pe filmedefestival.ro – iar biletele pot fi achiziționate de pe Eventbook.ro.

Totodată, în cadrul festivalului vor avea loc și proiecții surpriză, în spații neconvenționale.

O altă noutate a festivalului este că anul acesta va avea loc o primă ediție a American Independent Film Festival la Arad, cu 3 zile de film independent american în perioada 27-29 aprilie, la Cinema Arta. Selecția include câte o proiecție cu filmele „The Florida Project”, r. Sean Baker; „You Were Never Really Here”, r. Lynne Ramsay; „Menashe”, r. Joshua Z Weinstein, „Paterson”, r. Jim Jarmusch; „The Rider”, r. Chloe Zhao și „Wonderstruck”, r. Todd Haynes.