The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Top proiecte preferate RDW 2019: Zmago Novak

Article / 24 Mai 2019 / The Institute
  • Top proiecte preferate RDW 2019: Zmago NovakZmago Novak
1/1
Cu ocazia celei de-a șaptea ediţii Romanian Design Week, am rugat specialiști ai industriilor creative să realizeze un top al lucrărilor preferate incluse în expoziția centrală a festivalului.

Zmago Novak este fondatorul şi directorul Zavod Big, Centrul pentru Economia Creativă a Europei de Sud-Est, principalul iniţiator al platformei BIG South-East Europe (BigSEE), de asemenea implicat în numeroase proiecte internaţionale, precum City of Design, Month of Design, Big Architecture, Wood Icon şi Creative Tourism.

Misiunea și totodată pasiunea sa este să repereze, stimuleze şi conecteze potenţialul creativ şi economic al regiunii pentru ca Sud-Est-ul Europei să facă mai bine față provocărilor globale. Zmago consideră că acesta este cel mai eficient mod de a crește competitivitatea regiunii, de a crea noi oportunităţi de afaceri şi de a promova la nivel global noul brand al regiunii: „BigSEE – Where Life Is Creativity”.

BIG este o instituţie, un centru al economiei creative din Europa de Sud-Est. Practic, este o organizație care reuneşte inițiativele creative din Ljubljana, capitala Sloveniei, supranumit orașul designului, cu obiectivul principal de a apropia iniţiativele creative de audiențele din întreaga regiune. Prin revista HIŠE şi evenimentele pe care le organizează (Month of Design, Big Architecture, Big Awards), BIG aduce împreună oameni, instituţii şi companii care-şi doresc să exploreze şi să celebreze ceea ce această regiune dinamică are mai bun de oferit.

Zmago a curatoriat numeroase evenimente pentru arhitecţi, designeri şi profesionişti din domeniu şi este adesea jurat în competiţii de design şi arhitectură, naţionale şi internaţionale. Este de asemenea membru onorific al Societăţii Designerilor din Slovenia şi al Camerei de Arhitectură şi de Planificare a Spaţiului din Slovenia.

Pentru noi a selectat 5 lucrări favorite din secţiunea Arhitectură a expoziției centrale Romanian Design Week 2019. Iată mai jos alegerile lui și cum le-a motivat.

ZEPPELIN: Modul Cărturești

Un design de interior simplu, dar eficient, cu o nuanţă naturală la bază şi un strop potrivit de culoare. Poziţionarea scaunelor, aproape de fereastră, asigură vizitatorilor o lumină naturală şi o atmosferă călduroasă şi primitoare.



LTFB STUDIO & RIZI: B-Lay office interior design
Un design filozofic implementat în arhitectură, prin folosirea unor obiecte care combină diferite tipuri de design. Proiectul sparge monotonia unui spaţiu de birouri obişnuit.



RADU TEACĂ: Office Building on Eșarfei street
O clădire cu un design dinamic şi un joc de ritmuri în interior – un clasic al arhitecturii de calitate.



RE-ACT NOW: UNDR_crazy
Fascinantă încorporare a materialelor vechi cu aceste culori luminoase, jucăuşe; un twist interesant către designul de interior industrial, care nu este de obicei folosit pentru acest gen de spaţii.



OBLIC STUDIO: PAPILA
O îmbinare de culori îndrăzneţe. Culoare primordială, roșul pune în dezechilibru balanţa spaţiului, lucru ce este rezolvat cu uşurinţă cu ajutorul culorilor mai calde din restul restaurantului.



Lucrările alese de Zmago Novak pot fi văzute în cadrul expoziţiei centrale a Romanian Design Week din Clădirea BCR, Piaţa Universităţii, deschisă publicului până duminică, 26 mai 2019.