The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Trei creativi români fac parte din juriul ADC*E Awards 2019

News / 18 Sep 2019 / INSTITUTE.RO
  • Trei creativi români fac parte din juriul ADC*E Awards 2019
  • Trei creativi români fac parte din juriul ADC*E Awards 2019
1/2
Laura Nedelschi, Ema Prisca și Liviu Țurcanu, toți membri ADC*RO, vor fi prezenți la Barcelona pentru jurizarea celei de-a 28-a ediții a ADC*E Awards.



ADC*E Awards este singura competiție internațională care reunește cele mai bune campanii și proiecte de design din Europa, oferindu-le vizibilitate și promovare la nivel internațional. Înscrierile sunt posibile exclusiv în baza recunoașterii obținute la competițiile locale.

Un juriu format din 58 de creativi de top, selectați din 21 de țări europene, va evalua lucrările înscrise la ADC*E Awards în categoriile: Film & Radio, Print & Outdoor, Interactive & Mobile, Graphic Design, Promotions & New Media și Integration & Innovation.

„Abia aștept experiența asta, mai ales că jurizez într-o categorie în care o să vedem și lucrări integrate, de publicitate de categorie grea, gândită strategic și făcută cu simț de răspundere - dar și proiecte de gândire orientată în viitor. Practic, e playgroundul perfect!”, ne-a transmis Laura Nedelschi, Independent Creative Director, care va juriza în categoria Integration & Innovation.



„ADC Europe Awards este locul unde poți obține o privire de ansamblu a creativității europene. Cred că e utilă contextualizarea muncii personale, cât și a țării tale. Să vezi cum stai față de cehi, spanioli sau lituanieni. Mie îmi place mult să văd cum se rezolvă tensiunea global-local pe la vecini sau la occidentali.”, ne-a împărtășit Ema Prisca, Independent Creative Director, care va face parte din procesul de selecție al câștigătorilor pentru secțiunea Film & Radio.



„ADC Europe Awards este un festival cu totul special pentru noi, creativii europeni; e liga competitivă a creativității europene în care îți poți evalua cât se poate de obiectiv nivelul gândirii și efortului creativ. Spiritul efervescent al oamenilor de creație care vin să jurizeze aici cred că va naște dezbateri foarte puternice, inspiraționale pentru noi toți. Iar la final, vei privi înainte cu dorința de a fi mai bun, mai competitiv atât în spațiul țării tale, cât și în cel european. Iar acesta e cel mai mare câștig.”, ne-a povestit Liviu Țurcanu, Creative Director Mercury360, care va evalua creațiile înscrise la Promotions & New Media.



ADC*E Awards se desfășoară în perioada 8-9 noiembrie 2019, la Design Hub Barcelona, și este parte a celei de-a șasea ediții European Creativity Festival. Tema acestui an poartă numele “Celebrating the people who are already building a better tomorrow” și se va concentra asupra celor care se folosesc de creativitate pentru a soluționa încă de acum problemele ce vor apărea.

Pentru prima oară în cadrul evenimentului va exista un membru al juriului cu rolul de "overall Jury President", care să nu fie președintele ADCE. Anul acesta jurizarea va fi condusă de Dörte Spengler-Ahrens Creative Managing Director, Jung von Matt/SAGA.