The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Tudor Macoveanu // Conștientizare - Cinematograful Marconi

Article / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Tudor Macoveanu // Conștientizare -  Cinematograful Marconi
  • Tudor Macoveanu // Conștientizare -  Cinematograful Marconi
  • Tudor Macoveanu // Conștientizare -  Cinematograful Marconi
  • Tudor Macoveanu // Conștientizare -  Cinematograful Marconi
1/4
Tudor este interesat de comportamentul uman, modul de organizare și funcționare al societății, proiectele urbane și dezvoltarea durabilă. Din acest motiv, specializarea studiilor de licență a fost Sociologia, iar programul de Master ales a fost cel de Urbanism și Politici Publice.

PROIECT PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE CONȘTIENTIZARE ASUPRA IMPORTANȚEI CINEMATOGRAFULUI MARCONI DIN BUCUREȘTI

Proiectul a avut ca punct de plecare Strategia Culturală a Municipiului București 2016-2026 și a presupus realizarea unei intervenții blânde cu scopul de a crește gradul de conștientizare a publicului și sensibilizare a acestuia cu privire la patrimoniul construit dintr-o zonă emblematică a Bucureștiului, anume Calea Griviței.
 

Ținând cont de dimensiunea patrimoniului construit al orașului, această intervenție s-a rezumat la o singură clădire, cu statut de monument istoric, Cinema Dacia „Marconi”. Aceasta a fost selectată datorită semnificației pe care o are, a amplasamentului și a situației prezente în care se află. Patrimoniul bucureștean se află într-o situație de criză din cauza dezinteresului cetățenilor și al autorităților, motiv pentru care o parte însemnată din cadrul său se află în stare de degradare și o serie de imobile au fost demolate. Cu ocazia candidaturii Bucureștiului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021, autorul a considerat acest proiect oportun.