The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

UK Focus: British Council continuă online conexiunile între profesioniști din craft și design

Article / 19 Mai 2020 / The Institute
  • UK Focus: British Council continuă online conexiunile între profesioniști din craft și design
  • UK Focus: British Council continuă online conexiunile între profesioniști din craft și designCrafting Futures România @Magdalena Menzinger
1/2
Alături de Romanian Design Week, British Council continuă online conexiunile între profesioniști din design și craft din România și Marea Britanie sub umbrela UK Focus.

Astfel, programul British Council Crafting Futures, destinat promovării meșteșugului la nivel global prin cercetare și educație și care urma să fie lansat în cadrul RDW 2020 printr-o vizită de lucru în România a unor designeri, galeriști și curatori din Marea Britanie, continuă în perioada mai – octombrie 2020 online.

Sesiunile Crafting Futures, organizate lunar online începând cu luna mai, urmăresc să încurajeze dialogul despre rolul și viitorul practicilor meșteșugurilor tradiționale și să stabilească oportunități de colaborare între șase designeri, artiști și cercetători în craft din Marea Britanie și parteneri locali care susțin și promovează meșteșugurile tradiționale și practicile sustenabile în design în România. Proiectul este curatoriat și organizat împreună cu The Institute și Centrul Cultural Clujean.

Crafting Futures online aduce împreună șase profesioniști din Marea Britanie, selectați în urma unui call lansat de British Council la începutul anului, și organizații, designeri, artiști și activiști din România alături de care pot dezvolta proiecte de învățare colaborativă pentru a susține practicile tradiționale, sustenabile în design.

Participanții din Marea Britanie sunt Annemarie O’Sullivan, creatoare de coșuri contemporane din East Sussex care folosește și reactivează tehnici tradiționale britanice; Anoushka Cole, cercetătoare și creatoare de materiale cu focus pe resurse organice și reducerea deșeurilor; Carol Carey, Creative Director pentru Somerset Art Works, cu peste 20 de ani de experiență în design, artă publică și design urban/spațial; Dorit Young, designer și fondatoare a Clothes Clinic și realizatoare de pălării couture, pasionată de modă sustenabilă și conservarea tradițiilor creative; Gareth Neal, designer de mobilier recunoscut internațional pentru combinarea inovatoare a tehnologiilor ultramoderne de fabricare cu tehnici tradiționale; Lola Lely, artistă multidisciplinară din Londra a cărei muncă scoate în evidență procese și narațiuni ce combină practici contemporane cu tehnici tradiționale.

Partenerii locali în proiect, care participă la schimburile Crafting Futures online, sunt Andreea Machidon, arhitect și designer în cadrul fundației Pro Patrimonio și dezvoltatoare a colecției Honest Goods; Andrei Georgescu, fost manager al Mestesukar Butiq și în prezent manager al Corizom, un program de creație internațional; Marlene Stanciu, activistă și cercetătoare în craft pasionată de ruralism și slow design și fondatoare a KraftMade; Oana Neneciu și Loredana Pană, coordonatoarele DeltaCraft, o platformă colaborativă de susținere a meșteugurilor în Delta Dunării; Corina Bucea, manager de proiect la Centrul Cultural Clujean, reprezentând programul România Remarcabilă; Teodor Frolu, architect și activist pasionat de patrimoniu, reprezentând Patzaikin, inițiativă care dezvoltă produse menite să readucă în atenţia publicului tradiţiile meşteşugăreşti din Delta Dunării, precum și platforma naţională Tradiții Creative.

Sub umbrela UK Focus online, British Council continuă și dialogurile despre design sustenabil și circularitate pentru profesioniști printr-o serie de conferințe online derulate în cadrul programului european British Council Circular Cultures, care urmărește să promoveze și să ofere o voce conceptului de sustenabilitate, dar și să creeze o rețea de dialog la nivelul Uniunii Europene. Conferințele și workshopurile online Circular Cultures vor fi organizate începând cu vara 2020 și vor fi deschise designerilor și cercetătorilor din țările europene.

British Council este organizaţia internaţională a Marii Britanii pentru relaţii culturale şi educaţionale ce oferă oamenilor de pretutindeni o deschidere către creativitatea şi realizările britanice şi stabileşte relaţii durabile între Marea Britanie şi alte ţări. Activitatea sa este axată în special pe domeniile educaţie, limba engleză şi artă.