The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Vernisaj noul sezon expozițional MNAC | ARTA CA LIANT SOCIAL

Article / 04 Iun 2020 / The Institute
  • Vernisaj noul sezon expozițional MNAC | ARTA CA LIANT SOCIAL©Radu Comșa, 2020. Pastișa unui cadru din Alfred Hitchcock „The Trouble With Harry”
1/1
EVENIMENT ÎN AER LIBER.MUZICĂ LIVE.

VERNISAJ: Miercuri, 10 iunie, 17:00-22:00, MNAC. Ultimul acces la ora 21:00.

Cost bilet: 20 lei. Biletele se achiziționează la intrare. Suma strânsă din vânzarea biletelor acoperă cheltuielile de implementarea măsurilor de siguranță. Accesul se face liber cu mașina pe la poarta B3 din Calea 13 Septembrie.

Viața și activitatea muzeelor nu va mai fi la fel. Și nici vernisajele.

Cu ocazia deschiderii noului sezon expozițional, MNAC extinde experiența în aer liber, unde se pot respecta regulile de distanțare.Doar primii 500 de vizitatori vor putea ajunge până în fața muzeului, unde o scenă cu muzică live, un bar și ecrane cu vizualuri din vechile și noile expoziții vor umple timpul de așteptare pentru accesul în muzeu. Restulvizitatorilor vor putea intra pe măsură ce alți oameni părăsesc evenimentul.

NOUL SEZON EXPOZIȚIONAL: Radu Comșa și căutarea adevărului despre culori, prin metode empirice, în expoziția Discuție reducționistă în 4 culori | Petru Lucaci și explorarea „peisajelor” materiale periferice din atelierele și laboratoarelor studenților de la Arte în Material-Scapes | Filip Markiewicz, un artist multi-disciplinar luxemburghez de origine poloneză și expoziția sa Ultraplastik Rhapsody, în care încurajează conștiința individuală și rezistența personală în fața regimurilor fricii din lumea de azi | O retrospectivă-laborator Iulian Mereuță și explorarea substraturilor expoziției „Metamorfozele lui Julian” | „Go to MNAC”, o expoziție de ilustrație contemporană realizată în urma concursului dedicat tinerilor creativi români,care pune MNAC pe harta orașului | Street Art pe scările interioare ale muzeului | Văzând istoria despre arta contemporană din România într-un discurs expozițional inedit ce se transformă la fiecare sezon expozițional.

EVENIMENTE LA SCENĂ
18:00-19:00 | Bogman, cel mai apreciat DJ de pe scena underground a Bucureștiului, a sintetizat spectaculos fenomenul alternativ al ultimilor ani. Istoria lui Bogman merge până în anii '90, când a început o emisiune de radio Hip Hop pentru Radio Nova 22.

19:30-20:30 | Concert performativ FLUID - un queer act bucureștean - este colaborarea dintre Paul Dunca/Paula Dunker (performer, coregraf, dramaturg), Alex Bălă (muzician) și alți colaboratori. Folosind sunetul, muzica și microfonul ca armă împotriva neutralității civice, FLUID se încadrează în neo-genul techno-faggothique.

20:30-21:30 | Concert Orkid. Având influențe diverse, de la punk la post-rock și de la blues la prog sau chiar muzică academică, Orkid au lansat ultimul lor material discografic Deraiat EP în martie anul acesta, avându-l ca producător pe Adrian Despot. Concertul de la MNAC este primul în formula nouă, despre care veți afla mai multe chiar pe 10 iunie.

CONDIȚII DE SIGURANȚĂ
În vederea desfășurării evenimentului în condiții de siguranță, MNAC a implementat normele stabilite de autorități și apelează la cooperarea participanților la vernisaj.
  • Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării de mască, atât în aer liber, cât și pe toată durata vizitei în muzeu;
  • Termometrizarea noncontact a vizitatorilor și triajul observațional. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces la eveniment;
  • Respectarea de către participanți a distanțării de minimum 2 m față de alte persoane;
  • Vor exista soluții dezinfectante la intrarea în spațiul delimitat al evenimentului;
  • Vizitatorii vor fi îndrumați pe fluxuri de intrare și de ieșire separate, atât la interior, cât și în aer liber, pentru a facilita menținerea distanței fizice.

  • Sponsori:
    Greentek&DARA Lighting, Crama Oprișor, Policolor România, Grup Transilvae, Vitamin Aqua, Zeedo, Green Sound Team.

    Parteneri:
    Cărturești, Elle România, Energiea, FEEDER.ro,GOKID.ro, Igloo media, Life.ro, National Geographic Romania, Radio România Cultural, Revista ARTA, RFI Romania,Revista Zeppelin, SUB25, Super, Supereroi printre noi, The Institute, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți București.